Fas mutfağının gizemli tatları başınızı döndürecek
Patlıcanlı Tajin
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg patlıcan
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Domates sos için:
1 kg doğranmış domates
2 adet kıyılmış soğan
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı et suyu
1 demet kıyılmış kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
Servis için: Kuskus
Patlıcanlı Tajin Yapılışı
PATLICANLARI rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kıyma, kıyılmış soğansarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlak köfteler hazırlayıp, galeta ununa bulayın. Bol ve kızgın sıvıyağda kızartıp, fazla yağını süzdürün. Domates sos için soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun. Renk değiştirince kalan malzemeyi ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan köftelerini sosa ekleyip ocaktan alın. Kuskusla birlikte servis yapın.
Patlıcanlı Tajin
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg patlıcan
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Domates sos için:
1 kg doğranmış domates
2 adet kıyılmış soğan
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı et suyu
1 demet kıyılmış kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
Servis için: Kuskus
Patlıcanlı Tajin Yapılışı
PATLICANLARI rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kıyma, kıyılmış soğansarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlak köfteler hazırlayıp, galeta ununa bulayın. Bol ve kızgın sıvıyağda kızartıp, fazla yağını süzdürün. Domates sos için soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun. Renk değiştirince kalan malzemeyi ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan köftelerini sosa ekleyip ocaktan alın. Kuskusla birlikte servis yapın.
Fas mutfağının gizemli tatları başınızı döndürecek
Fas Usulü Limon Turşusu
Malzemeler
10-12 adet limon
175 gram iri tuz (kaya ya da deniz tuzu)
Fas Usulü Limon Turşusu Yapılışı
LİMONLARI uzunlamasına ortasından ayırmadan dörde bölecek gibi kesin. Açtığınız çentiklere bolca tuz serpin. Cam bir kavanoza limonları bastırarak yerleştirin, gerekiyorsa üstüne bir ağırlık yerleştirin. Serin, karanlık bir yerde 1 ay kadar bekletin. Pilav ve et yemekleri yanında ikram edebileceğiniz bir çeşit.
TARİF DETAYFas mutfağının gizemli tatları başınızı döndürecek
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin
4 Kişilik
Malzemeler
İki buçuk kg kuzu incik
Yarım kg arpacık soğan
Yarım su bardağı sarmısak
Yeteri kadar zeytinyağı
2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı
1 adet çubuk tarçın
1 adet taze zencefil soğanı
6 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay kaşığı lif safran
10-15 adet kuru erik
400 gram kuru incir
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çorba kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zencefil
1 çorba kaşığı susam tohumu
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı
Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.
TARİF DETAY