Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Fırında Dondurma
Malzemeler
1 adet vanilyalı hazır kek
2 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı tozşeker
4 top vanilyalı dondurma
Fırında Dondurma Yapılışı
İlk olarak yumurta aklarını, mikserle çırparak köpürtün. İçine 3 çorba kaşığı tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyalı kekten, su bardağı ile 2 adet daire çıkarın. Isıya dayanıklı bir tabağa alın. Dondurmayı keklerin üzerine paylaştırın. Şekerli köpük ile dondurmanın üzerini kaplayın. Kalan tozşekeri üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 270 derece fırında, 2 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Kurabiyeli Amerikan Dondurma
Malzemeler
8 top light sade dondurma
8 adet kepekli kurabiye
4 tatlı kaşığı kahve
10 adet çilek
2 adet kivi
Kepekli kurabiye için:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı light süt
20 damla sıvı tatlandırıcı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı buğday unu
2 su bardağı kepek unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kurabiyeli Amerikan Dondurma Yapılışı
ÖNCELİKLE kurabiye için bir kasede yumurtayı çırpın. Süt, sıvı tatlandırıcı, sıvıyağ ve tarçını ilave ederek karıştırın. Diğer bir kabın içinde buğday unu, kepek unu ve kabartma tozunu karıştırarak sütlü malzemeye katın. Bütün malzemeyi yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde 15-20 adet beze koparıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çilek ve kivileri küp doğrayın. Kurabiyeleri soğuttuktan sonra 1 adet kurabiyeyi ufalayın. Yarım çay kaşığı kahve, 1 top dondurma, çilek ve kiviyi karıştırarak bir kupa yerleştirin. 1 porsiyon için 1 adet kepekli kurabiye kullanarak, diğer malzemeyle de aynı işlemleri tekrarlayın. 8 adet kupu bu şekilde hazırlayarak buzdolabında 1 saat bekletin. Arzuya göre kivi ve çilek dilimleriyle süsledikten sonra, soğuk olarak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Atom Dondurma
Malzemeler
3 litre süt
14 gram yerli sahlep
Yarım su bardağı tozşeker
20 gram ceviz içi
100 gram fındık içi
50 gram badem
100 gram bal
25 gram kuru üzüm
50 gram kuru kayısı
50 gram kuru incir
50 gram kıyılmış incir reçeli tanesi
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Atom Dondurma Yapılışı
Sahleple tozşekeri karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp kısık ateşte yanan ocağa oturtun. Sahlepli karışımı azar azar ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak süte yedirin. Karıştırmaya devam ederek sütün 1/3'lük kısmını buharlaştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu sırada büyük bir tahta kaşıkla aşağıdan yukarı kaldırıp havalandırın. Diğer taraftan ceviz içi, fındık içi ve bademi birlikte havanda sulanana kadar dövüp kenara alın. Süt tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba alarak üzerini streç filmle kaplayıp derin dondurucuya yerleştirin. 2 saat boyunca, her 20 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp, tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Daha sonra her 10 dakikada bir şu sıralamayla; bal, kıyılmış incir reçeli tanesi, kuru kayısı, portakal kabuğu rendesi, kuru incir, kuru üzüm ve en son olarak da havanda dövdüğünüz karışımı süte ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Dondurmanın üstünü düzleyip streç filmle kapladıktan sonra 24 saat derin dondurucuda bekleterek servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Çilek Reçelli Dondurma
Malzemeler
1 kavanoz çilek reçeli
250-300 gram kadayıf
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
5-6 top vanilyalı dondurma
Süslemek için:
Nane
Çilek Reçelli Dondurma Yapılışı
KADAYIFIN üzerine sıvıyağ gezdirin ve didikleyin. Isıya dayanıklı porsiyonluk kaselerin içine margarin ile yağlayın. Elinizde şekil verdiğiniz kadayıfları kaselere bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Her birinin içine birer top dondurma koyun. Üzerlerine çilek reçeli gezdirin. Bekletmeden servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Salepli çilekli dondurma
Malzemeler
4 su bardağı süt
5 tatlı kaşığı salep
250 gram çilek
1 su bardağı bal
Salepli çilekli dondurma Yapılışı
Sütü salep ile birlikte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca ılınana dek kaşıkla karıştırmaya devam edin. Ilınınca püre haline getirdiğiniz çilekleri ve balı ekleyin. Soğuyunca buzluğa kaldırın. Her saat başı dolaptan çıkarıp çatalla karıştırın. Bu aşamayı 3 kez tekrarlayın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkararak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Malzemeler
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı pekmez
2 çorba kaşığı organik pirinç unu
Bir buçuk tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Keçiboynuzlu pekmezli dondurma Yapılışı
Tüm malzemeyi bir tencereye aktarın. Karışımı kaşıkla karıştırıp, koyulaşana kadar pişirin. Ilınana dek kaşıkla karıştırarak soğutun. Yayvan bir kaba aktarıp, buzluğa kaldırın. Her saat başı buzluktan çıkarıp çatalla karıştırın. Bu aşamayı 3 kez tekrarlayın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkararak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Şeftali Dondurması
Malzemeler
4 adet şeftali
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağından bir parmak fazla su
1 adet limonun suyu
Şeftali Dondurması Yapılışı
TOZŞEKER ve suyu 3-4 dakika, tozşeker eriyene kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şeftalileri kaynar suda 1 dakika bekletin. Sudan alarak kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Blenderden geçirin. Limon suyu ile karıştırın. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Buzdolabında hafifçe dondurun. Buzdolabından alarak başka bir kaba aktarın ve iyice karıştırın. Eski kabına yerleştirin. İyice donması için yeniden buzdolabına koyun. Servis yapmadan 5-6 dakika önce buzdolabından çıkararak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma Yapılışı
Malzemeler
İki buçuk su bardağı süt
3 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı sahlep
1 çay kaşığı vanilya
Servis için:
Böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antepfıstığı
Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma Yapılışı
SÜT ve bir buçuk kahve fincanı tozşekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde kalan bir buçuk kahve fincanı tozşeker, sahlep ve vanilyayı karıştırın. Süt kaynama noktasına gelince sahlepli karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Dilediğiniz şekilde bir kaba koyup, donana dek derin dondurucuda dinlendirin. Toplamda 3 kez, 2 saatte bir çıkarıp karıştırın. Servis tabağına alıp, böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antepfıstığı ile servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Yoğurtlu Dondurma
Malzemeler
İki buçuk su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Yarım kg çilek
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine: Kıyılmış antepfıstığı
Yoğurtlu Dondurma Yapılışı
Çileklerin saplarını temizleyip yıkayın. Suyunu süzdürüp blenderden geçirin ve kenara alın. Yoğurt ve tozşekeri geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine çilek, limon suyu ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı çok derin olmayan bir kaba alın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Dondurma kaşığı yardımıyla toplar çıkarıp kuplara alın. Üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Renkli Dondurma Yapılışı
Malzemeler
1 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yarım kg çilek
Renkli Dondurma Yapılışı
Yumurta ve tozşekeri bembeyaz olana dek iyice mikserleyin. 1 su bardağı süt ve krem şantiyi ilave edip, köpük haline gelene kadar mikserlemeye devam edin. Bu karışımdan yarım su bardağı kadar ayırın. 4-5 adet çileği küp şeklinde doğrayıp ayırdığınız karışıma ekleyin. Kalıpların dibine bu karışımı paylaştırın. Bir buçuk su bardağı çileği blenderden geçirip kalıplardaki çilekli dondurmanın üzerine paylaştırın. Artan çileği blenderden geçirip kalan dondurma ile karıştırın. Bu karışım ile kalıpları doldurun. Kalıpları buzlukta bir gece veya 3-4 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Milföyde Dondurma
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
6 top çikolatalı dondurma
Çilek sos için: 250 gram çilek
Yarım su bardağı tozşeker
Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Milföyde Dondurma Yapılışı
MİLFÖY hamurlarının kenarlarını (yuvarlak şekil vermek için) bir hamur ruleti yardımıyla kesip, alın. Hamurları muffin kalıplarına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin. Kabarmalarını önlemek için içlerine kuru bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Ilınınca muffin kalıplarından çıkarın ve içlerindeki bakliyatı alın. Çilek sos için, yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri robottan geçirip, püre haline getirin. Tencereye alın ve içine tozşeker katın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarının içine dondurma kaşığı ile 1'er top dondurma koyun. Dondurmanın üzerine çilek sostan gezdirin. Rendelenmiş çikolata serptikten sonra bekletmeden servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Bezeli Dondurma
Malzemeler
4 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı vanilya
Karamelli, frambuazlı ve antepfıstıklı dondurma
Süslemek için: Kiraz
Bezeli Dondurma Yapılışı
Yumurta aklarını pudraşekeri ve vanilya ile birlikte kar gibi olana dek çırpın. Karışımı krema torbasına doldurun. İçine yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine, büyüklüğüne bağlı olarak 3 ya da 6 yayvan top sıkın. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Servis tabağına bir kat beze, bir kat dondurma şeklinde dizin. En üstünü de kirazla süsleyerek servis yapın.