Etsiz seçenekler
KREPTE SEBZE KAVURMASI(6-8 Kişilik)
Krep için: 3 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım kahve fincanı sıvıyağ, aldığı kadar un, içi için: 2 adet patlıcan, 1 adet pırasa, 100 gram lahana, 8-10 adet mantar, 3 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, 1 su bardağı zeytinyağı, 200 gram dil peyniri
Krebi hazırlamak için, tüm krep malzemesini, akışkan kıvamlı bir hamur elde edene kadar mikserde karıştırın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sebze kavurması için, tüm sebzeleri ince doğrayıp tuz ve karabiberle karıştırın. Zeytinyağında soteleyip, ocağın altını kapatın. Dil peynirini tel tel ayırıp sebze kavurması ile karıştırın. Sebze kavurmasını kreplerin içine pay edip servis yapın.
Etsiz seçenekler
DOMATES ÇORBASI(4-6 Kişilik)
3 adet domates, 1 adet kıyılmış soğan, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı domates püresi, 1 su bardağı haşlanıp ezilmiş mısır, yarım su bardağı haşlanmış mısır, 1 adet kırmızı biber, tuz, üzeri için: mısır taneleri, 1 çorba kaşığı krema
Soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılıp küp doğranmış domatesleri ve domates püresini ilave edin. Ezilmiş mısır, mısır, kıyılmış kırmızı biber ve tuz ekleyip, karıştırarak kaynatın. Piştiğinde üzerine krema gezdirin. Mısır serpiştirip servis yapın.
Etsiz seçenekler
FIRINDA ISIRGANLI ISPANAK(6-8 Kişilik)
500 gram ısırgan, 1 kg ıspanak, 3 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı mısır unu, tuz, pulbiber, karabiber, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 3 adet yumurta, servis için: ceviz ve sarmısaklı yoğurt
Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir tavaya alıp un ve mısır ununu hafifçe kavurun. Isırgan ve ıspanağı kıyıp soğanların üzerine ilave edin. Kavurduğunuz un, mısır unu, tuz, pulbiber, karabiber ve tozşekeri de ekleyip karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın. Üzerine çırpılmış yumurtaları gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Ceviz ve sarmısaklı yoğurtla servis yapın
Etsiz seçenekler
KABAKLI PAY(6-8 Kişilik)
500 gram balkabağı, 1 çay fincanı ılık su, 1 su bardağı esmerşeker, 1’er çay bardağı krema ve kıyılmış ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi, yarım çay kaşığı toz zencefil, hamur için: 125 gram tereyağı, 2 tatlı kaşığı tozşeker, yarım çay bardağı su, 2 su bardağı un, 1 adet yumurtanın sarısı
Hamur malzemesinin tümünü geniş bir kapta karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Balkabağını dilimleyin. Ilık su ve esmerşekerle birlikte iyice pişirip blenderden geçirin. Balkabağı soğuyunca krema, ceviz, hindistancevizi ve toz zencefili karıştırın. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur soğuyunca, üzerine hazırladığınız kabaklı karışımı yayın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar