Etsiz seçenekler

KREPTE SEBZE KAVURMASI(6-8 Kişilik)

Krep için: 3 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım kahve fincanı sıvıyağ, aldığı kadar un, içi için: 2 adet patlıcan, 1 adet pırasa, 100 gram lahana, 8-10 adet mantar, 3 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, 1 su bardağı zeytinyağı, 200 gram dil peyniri

Krebi hazırlamak için, tüm krep malzemesini, akışkan kıvamlı bir hamur elde edene kadar mikserde karıştırın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sebze kavurması için, tüm sebzeleri ince doğrayıp tuz ve karabiberle karıştırın. Zeytinyağında soteleyip, ocağın altını kapatın. Dil peynirini tel tel ayırıp sebze kavurması ile karıştırın. Sebze kavurmasını kreplerin içine pay edip servis yapın. 

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...