Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
Keskin kokusu ve sütü ile birçok tatlıya lezzet veren hindistancevizi ile hazırlanan lezzetli tarifler...
HİNDİSTANCEVİZLİ BİSKÜVİ(10-12 Adet)
100 gram margarin, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı hindistancevizi rendesi, 1 çorba kaşığı Becherovka
Tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırarak krema haline getirin. Becherovka'yı ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin ve hindistancevizini ekleyin. Yoğurmadan karıştırarak unu yedirin. Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında rulo yapın. 1'er cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri elinizle hafifçe yassılaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bisküvileri yerlerinden oynatın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA(10 Kişilik)
Beyaz kek için: 200 gram beyaz çikolata, 115 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, 3/4 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı un, 2 dilim ekmek, siyah kek için: 200 gram bitter çikolata, 115 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, 3/4 su bardağı tozşeker yarım su bardağı un, 2 dilim ekmek, arası için: 400 ml krema, 1 çay bardağı pudraşekeri, 2 su bardağı ince kıyılmış hindistancevizi, üzeri için: 160 gram bitter çikolata, hindistancevizi dilimleri
Beyaz kek için çikolatayı tereyağı ile birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Karıştırarak soğutun. Ekmeği kırıntı haline getirip una ekleyin. Diğer tarafta yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Un-ekmek karışımını ve erimiş çikolatayı ekleyip metal kaşıkla karıştırın. 20 cm çaplı kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı kalıba yayın. Aynı işlemi siyah kek için de uygulayın. Kekleri kalıptan çıkarıp soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Kremayı buzdolabında soğutun. Şeker ve hindistancevizi ekleyip karıştırın. Koyu renk keklerden birini servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Üzerine beyaz kek yerleştirip tekrar krema sürün. Kalan siyah keki yerleştirip krema sürün. Üzerine beyaz keki oturtun. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine yayın. İri doğranmış hindistancevizi dilimlerini çikolatanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ PİRİNÇLİ TARTÖLET(8 Adet)
2 su bardağı un, 140 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı soğuk su, üzeri için: bir buçuk su bardağı hindistancevizi, 1 çay bardağı pirinç, yarım kg süt, 2 paket vanilya, yarım su bardağı tozşeker, bir kutu (200 ml) krema, 2 adet yumurta
Un ve tereyağını mikserle ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çırpın. Suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp merdaneyle açın. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Kabarmaması için hamurların üzerine yağlı kağıt yerleştirip nohut yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve nohudu alıp 5 dakika daha pişirin. Diğer tarafta pirinç, süt ve tozşekerin yarısını bir tencereye alın. Karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Vanilya, hindistancevizi, çırpılmış yumurta ve kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı tartların üzerine paylaştırın. 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine kalan tozşekeri serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri