Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
Keskin kokusu ve sütü ile birçok tatlıya lezzet veren hindistancevizi ile hazırlanan lezzetli tarifler...
HİNDİSTANCEVİZLİ BİSKÜVİ(10-12 Adet)
100 gram margarin, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı hindistancevizi rendesi, 1 çorba kaşığı Becherovka
Tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırarak krema haline getirin. Becherovka'yı ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin ve hindistancevizini ekleyin. Yoğurmadan karıştırarak unu yedirin. Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında rulo yapın. 1'er cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri elinizle hafifçe yassılaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bisküvileri yerlerinden oynatın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ KROSTAT(8-10 Kişilik)
1 su bardağı un, 3/4 su bardağı tozşeker, 50 gram tereyağı, 200 gram labne peyniri, 200 gram dil peyniri, 2 adet yumurta, 100 ml krema, 1 paket vanilya, 1 su bardağı hindistancevizi rendesi, bir tutam tuz
Un, tereyağı, tuz ve tozşekerin yarısını karıştırıp hamur yoğurun. 30x30 cm'lik kare bir kalıbı yağlayın. Hamuru kalıbın dibine ve kenarlarına yerleştirin. Dil peynirini rendeleyip hamurun üzerine yayın. Kalan tozşeker, labne peyniri, vanilya, krema ve hindistancevizini yumurtayla karıştırın. Karışımı dil peynirinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken dilimleyip vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ PROFİTEROL(10-12 Kişilik)
125 gram margarin, 1 su bardağı su, bir tutam tuz, 4 kahve fincanı un, 7 adet yumurta, krema için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı + iki buçuk çorba kaşığı un, bir buçuk su bardağı + 5 çorba kaşığı tozşeker, 6 su bardağı süt, 200 ml krema, yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi, üzerine: 200 gram bitter çikolata, yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
İlk olarak krema için yumurta, un, tozşeker, süt ve kremayı topak kalmayacak şekilde karıştırın. Orta hararetli ateş üzerinde koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp hindistancevizi rendesini ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara bırakın. Yağı bir tencerede eritip, bir tutam tuz ve bir su bardağı suyu ilave ederek, kaynatın. Su kaynayınca unu ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten indirip biraz ılındıktan sonra içine teker teker 7 adet yumurtayı ekleyin. Hamuru krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkın. 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp içlerini çekmesi için 10 dakika fırında bekletin. Soğuyan topları alt kısmından kesin. İçlerine hindistancevizli kremadan doldurun. Topları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için bitter çikolatayı sütle birlikte benmari usulü karıştırarak eritin. Sosu topların üzerine gezdirin. Hindistancevizi serpip servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA(10 Kişilik)
Beyaz kek için: 200 gram beyaz çikolata, 115 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, 3/4 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı un, 2 dilim ekmek, siyah kek için: 200 gram bitter çikolata, 115 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, 3/4 su bardağı tozşeker yarım su bardağı un, 2 dilim ekmek, arası için: 400 ml krema, 1 çay bardağı pudraşekeri, 2 su bardağı ince kıyılmış hindistancevizi, üzeri için: 160 gram bitter çikolata, hindistancevizi dilimleri
Beyaz kek için çikolatayı tereyağı ile birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Karıştırarak soğutun. Ekmeği kırıntı haline getirip una ekleyin. Diğer tarafta yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Un-ekmek karışımını ve erimiş çikolatayı ekleyip metal kaşıkla karıştırın. 20 cm çaplı kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı kalıba yayın. Aynı işlemi siyah kek için de uygulayın. Kekleri kalıptan çıkarıp soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Kremayı buzdolabında soğutun. Şeker ve hindistancevizi ekleyip karıştırın. Koyu renk keklerden birini servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Üzerine beyaz kek yerleştirip tekrar krema sürün. Kalan siyah keki yerleştirip krema sürün. Üzerine beyaz keki oturtun. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine yayın. İri doğranmış hindistancevizi dilimlerini çikolatanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!
HİNDİSTANCEVİZLİ PİRİNÇLİ TARTÖLET(8 Adet)
2 su bardağı un, 140 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı soğuk su, üzeri için: bir buçuk su bardağı hindistancevizi, 1 çay bardağı pirinç, yarım kg süt, 2 paket vanilya, yarım su bardağı tozşeker, bir kutu (200 ml) krema, 2 adet yumurta
Un ve tereyağını mikserle ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çırpın. Suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp merdaneyle açın. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Kabarmaması için hamurların üzerine yağlı kağıt yerleştirip nohut yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve nohudu alıp 5 dakika daha pişirin. Diğer tarafta pirinç, süt ve tozşekerin yarısını bir tencereye alın. Karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Vanilya, hindistancevizi, çırpılmış yumurta ve kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı tartların üzerine paylaştırın. 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine kalan tozşekeri serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler