Eti, sütü, kabuğu... Hepsi yararlı!

Keskin kokusu ve sütü ile birçok tatlıya lezzet veren hindistancevizi ile hazırlanan lezzetli tarifler...

HİNDİSTANCEVİZLİ BİSKÜVİ(10-12 Adet)

100 gram margarin, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı hindistancevizi rendesi, 1 çorba kaşığı Becherovka

Tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırarak krema haline getirin. Becherovka'yı ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin ve hindistancevizini ekleyin. Yoğurmadan karıştırarak unu yedirin. Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında rulo yapın. 1'er cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri elinizle hafifçe yassılaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bisküvileri yerlerinden oynatın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...