Enginar çayı'nın faydaları
Enginar, papatyagiller familyasından gelen, Latince adı Cynara Scolymus olan çok yıllık otsu bir bitki türüdür. Dik gövdesi ve sapsız yaprakları ile tanınan bitki, olgunlaşınca çiçek açar. Enginar çiçek açmadan toplanır ve farklı yemeklerde sebze olarak kullanılır.
1
9
Enginar çayı'nın faydaları
Akdeniz mutfağında önemli bir yeri olan enginar, tarihte bilinen en eski sebzelerden biridir. Geçmişte yemek yapımı dışında doğal ilaç yapımında da kullanılan enginar, doğurganlık sembolü olarak kabul görmüştür. Günümüzde ise hem sebze olarak hem şifalı özellikleri ile tüketilmeye devam etmektedir.
2
9
Enginar çayı'nın faydaları
Enginar çayı nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir? Enginar çayı taze veya kurutulmuş enginar yapraklarından hazırlanabilir. Taze enginardan çay hazırlamadan önce enginarı bol su ile yıkamak gerekir. Enginar yıkandıktan sonra sap kısmı kesilir çünkü sap kısmı çaya acı bir tat verecektir.
4
9
Enginar çayı'nın faydaları
Kurtulmuş enginar yapraklarından çay hazırlarken ise enginar yaprağı üç eşit parçaya bölünür ve kaynamış suyun üzerine atılır. Enginar yaprağı, suyun rengi kahverengiye dönene kadar buharı dışarı çıkmayacak şekilde kaynatılır ve süzülerek içilir. Enginar çayı sert bir tada sahip olduğu için bal ile tatlandırılabilir.
5
9
Enginar çayı'nın faydaları
Enginar çayının faydaları nelerdir? - Enginar çayı karaciğer ve safra kesesinde biriken yağı ve alkolü vücuttan atmaya yardım eder. B vitamini açısından zengin olan enginar çayı, iştah açar ve vücuda kuvvet verir. Enginar çayı ginseng ve oolong çayı gibi kalp sağlığını korumaya, damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL