En tatlı bağımlılık
Tek başına sahip olduğu muhteşem tadının yanı sıra pasta,kek ve kurabiyelere katıldığında da ayrı bir tutkuya dönüşen çikolatalı tarifler...
Tek başına sahip olduğu muhteşem tadının yanı sıra pasta,kek ve kurabiyelere katıldığında da ayrı bir tutkuya dönüşen çikolatalı tarifler...
İKİ RENKLİ KURABİYE(10-12 Kişilik)
250 gram tereyağı, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 paket vanilya, 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı süt
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Derin bir kaba un, pudraşekeri ve vanilyayı eleyin. İçine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın. Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun. Kakaolu hamuru da streç filme sarın. Hamurları buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın. Tekrar streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
En tatlı bağımlılık
MAYALI SÜRPRİZ TOPLAR(10-12 Kişilik)
Yarım litre ılık süt, 1 paket (10 gram) instant maya, bir tutam tuz, 4 çorba kaşığı tozşeker, 3 su bardağı un, 1/4 su bardağı sıvıyağ, 2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Ilık sütü bir kaba alın. İçine maya, tuz ve tozşekeri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba unu eleyin ve üzerine sütlü karışımı yavaşça ekleyerek karıştırın. Sıvıyağı da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde açarak, ortasına çikolata koyup kapatın ve yuvarlak şekil verin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Sürpriz topları, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin veya fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri yeterince kızarana kadar pişirin. Tart kalıplarında pişirdiyseniz ılındıktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
TARİF DETAY