En nefis soslu köfte tarifleri

 Sebzeli Sulu Köfte Tarifi (8 kişilik)

 1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su, tuz
Köfte için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

KÖFTELERİ hazırlamak için, kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 dakika kavurun. Üzerine, temizleyip doğradığınız enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin. Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye alıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...