En lezzetli dürüm tarifleri
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Mantarlı Biberli Dürüm Tarifi (4 kişilik)
250 gram mantar
3 adet taze soğan
1 adet patates
6 adet çarliston biber
3/4 çay bardağı sıvıyağ
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
4 adet lavaş ekmeği
Tuz, pulbiber
Mantarları dilimleyip, sıvıyağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiğinde doğranmış taze soğanları ve çarliston biberleri ekleyin. 3 dakika sonra küp doğranmış domates, maydanoz, pulbiber ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha soteledikten sonra ateşten alın. Lavaş ekmeğini serin. Hazırladığınız harcı uç kısmına koyup, sarın. Maydanozla bağlayıp, servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Sebze Döner Dürüm Tarifi (8 kişilik)
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet közlemiş kırmızı biber
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirip servis yapın.
Aşçının notu: Sebze dönerini fırında da pişirebilirsiniz.
En lezzetli dürüm tarifleri
Füme Hindili Lavaş Dürüm Tarifi (4 kişilik)
4 dilim füme hindi göğüs
4 adet lavaş
4 çorba kaşığı süzme beyaz peynir
8 yaprak marul
1’er adet kırmızı ve sarı biber
12 dal maydanoz
LAVAŞLARIN üzerine 1'er çorba kaşığı süzme beyaz peynir sürün. İçlerine 2'şer yaprak marul yayıp, üzerine 1'er adet füme hindi göğüs yerleştirin. jülyen doğranmış biberler ile maydanozu pay edin. Rulo şeklinde sarın ve servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Tavuklu Dürüm Tarifi (1 kişilik)
100 gram tavuk göğsü
2 adet küçük boy kabak
2 adet küçük boy patlıcan
2 adet küçük boy kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu, tuz
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
1 adet lavaş ekmeği
Marine için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı hardal
Pulbiber
toz kırmızıbiber
KABUKLARINI soyduğunuz 1'er adet kabak ve kırmızı biberi fırında yumuşayana kadar pişirin. 1 adet patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Sebzeleri zeytinyağı, limon suyu, parmesan peyniri ve tuz ile birlikte blenderden geçirin. Kalan sebzeleri dilimleyerek ızgara yapın. Diğer tarafta marine için zeytinyağı, soya sosu, kekik, hardal, pulbiber ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Uzun şeritler halinde doğradığınız tavuk göğsünü bu sosa bulayıp 2-3 saat beklettikten sonra ızgara yapın. Parmesan peynirli sosu lavaş ekmeğine sürün. Üzerine ızgara yaptığınız sebzeleri, en üste de tavuk göğsünü yerleştirip rulo şeklinde sarın.