En leziz ev yemekleri
Kıymalı Karalahana Yığması Tarifi (6 kişilik)
1 demet karalahana
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su, tuz
KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Zeytinyağlı Yeşil Mercimek Tarifi (4 Kişilik, 265 Kcal )
2 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet patates, 3 adet domates
Yarım demet maydanoz
3 adet sivri biber, tuz, karabiber
YIKANMIŞ mercimeği bol su ile bir gece öncesinden ıslatın. Suyunu süzün ve 4 su bardağı su ile orta ateşte 15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte hafif kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış patates ile domatesi ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra, mercimeğin içine katın. Mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra, tuz ile karabiber ilave edip, karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sivri biber ekleyin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler