En leziz ev yemekleri
Kıymalı Karalahana Yığması Tarifi (6 kişilik)
1 demet karalahana
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su, tuz
KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.
Kıymalı Karalahana Yığması Tarifi (6 kişilik)
1 demet karalahana
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su, tuz
KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.