En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
İşkembeli Nohut Tarifi (6 kişilik)
300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet küçük boy havuç
Yarım litre işkembenin haşlama suyundan
500 gram haşlanmış nohut
2 adet sivri biber
4-5 adet arnavut biberi
Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
İşkembeli Nohut Tarifi (6 kişilik)
300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet küçük boy havuç
Yarım litre işkembenin haşlama suyundan
500 gram haşlanmış nohut
2 adet sivri biber
4-5 adet arnavut biberi
Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Köfteli Nohut Salatası Tarifi (4 kişilik)
Köfte için: 500 gram köftelik kıyma
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Salata için:
2 su bardağı haşlanmış nohut
4-5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar tuz
KÖFTE için kıyma, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurup, erik büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp kenara alın. Salata için derin bir kasede nohut, kıyılmış soğan, maydanoz, kırmızı biber, limon suyu, pulbiber ve tuzu elinizle iyice yoğurun. Küçük bir tabağın içini ıslatıp tabanına köfteleri yerleştirin. Üzerine elinizle bastırarak nohut salatası doldurun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Aşçının notu: Nohut haşlarken suyuna bir parça ilikli kemik ilave ederseniz nohudun daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Haşlanan nohudun suyunu süzüp derin dondurucuda saklarsanız, daha sonra çorba ve sulu yemek yaparken bu suyu kullanabilirsiniz.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi (6 kişilik)
Yarım su bardağı pirinç
6 su bardağı su
750 gram yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta, tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane, pulbiber
AYIKLANMIŞ pirinci yıkayın ve tencereye alın. Suyu ilave edin. Çırpılmış yoğurt, un, yumurta ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohudu ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pulbiber katıp karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Safranlı Nohut Tarifi (6 kişilik)
2 su bardağı kırık ya da normal nohut
750 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
20 dal taze soğan
3 çay kaşığı toz safran
Yeteri kadar su
Tuz
ETİ tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede nohudu haşlayıp süzün. Tereyağın birtencereye alıp iri doğranmış taze soğanı 3-4 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış et ve nohudu ilave edin. Etin haşlama suyunu ve safranı tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra nohudun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Nohut yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohutlu Ekmek Aşı Tarifi (8 kişilik)
1 adet bütün bayat ekmek
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı limon suyu veya
nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
BAYAT ekmeği küp küp doğrayıp kenara alın. Sıvıyağın yarısını tencereye koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Nohut ve et suyunu ilave edin. Daha sonra salça, kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kalan sıvıyağda nane ve pulbiberi 1-2 dakika kızdırın. Kaynayan nohuda küp doğranan ekmekleri atıp, ocağın altını kapatın. Üzerine naneli yağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: “Nohutlu ekmek aşı”nı, 1 adet bayat pide ile de yapabilirsiniz.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Etli Nohut Tarifi (4 kişilik)
1 adet soğan
300 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı nohut
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet sivri biber
2 adet rendelenmiş domates
Nohudu bir gece öncesinden ılık suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün. Magicook'u çalıştırın. Menüden ''sulu yemekler''i seçin. Yağları hazneye aktarın. Biraz kızınca kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Etini ve salçasını ilave edin. 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sivribiberi ve rendelenmiş domatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurup nohudu ekleyin. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Magicook'un kapağını kapatın. Pişirme süreci bittiğinde Magicook sesli olarak sinyal verecektir.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohut Köftesi Tarifi (4 kişilik)
Bir buçuk su bardağı nohut
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurtanın akı
5 dal taze soğan
5 dal dereotu
Tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
nane
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Kızartmak için:
Sıvıyağ
NOHUDU akşamdan ıslatın. Ertesi gün mhaşlayıp süzün. Ilındıktan sonra blenderden geçirin ve bir kaba alın. Üzerine yumurta akı, rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış taze soğan ve dereotu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, baharatları ekledikten sonra yoğurun. Harçtan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeli bir tavaya alıp, köfteleri önlü arkalı kızartın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Sucuklu Nohut Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg nohut
Yarım kangal sucuk
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 adet ince kıyılmış sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine sivri biber, salça ve arzunuza göre doğranmış sucuğu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 1 gece önceden ıslatıp, haşladığınız nohudu tencereye ilave edin. Tuzunu ayrarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohut Köftesi Tarifi (6 kişilik)
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Nohutu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarmısağı ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp, şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartıp, servis yapın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohutlu Mantı Tarifi (6 kişilik)
1 paket hazır mantı
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Mantıyı paketteki tarife göre haşlayın. Mantının pişmesine 10 dakika kala, haşlanmış nohutu ekleyin. Cam bir servis kabına mantıyı hafif suyuyla birlikte aktarın. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Mantının tencerede kalan suyundan sarmısaklı yoğurda biraz ekleyip ılıtın. Bu yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, baharatları kavurun. Mantının üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Mantının üzerine ilave ettiğiniz yoğurdun sulanmaması için, tam servis yapacağınız sırada eklemeye dikkat edin!