Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar
Elmas Yetkinden sizler için ekmek hamuru ile birbirinden leziz tatlı-tuzlu tarifler...
Elmas Yetkinden sizler için ekmek hamuru ile birbirinden leziz tatlı-tuzlu tarifler...
CEVİZLİ KURABİYE(25 Adet)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, iç malzeme için: 200 gram ceviz, 1 adet yumurtanın akı, yarım su bardağı tozşeker, yarım çay kaşığı tarçın, bir tutam toz karanfil, üzerine: pudraşekeri
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurararak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ceviz, yumurta akı, tozşeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine cevizli karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve üzerine pudraşekeri serpin.
Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar
KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK(6-8 Kişilik)
1 adet ekmek hamuru, 50’şer gram margarin ve tereyağı, 2-3 çorba kaşığı un, 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ, içi için: 100 gram kıyma, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 2 adet orta boy soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, pulbiber, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Ekmek hamurunu margarin, tereyağı ve unla birlikte yaklaşık 20 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gece buzdolabında dinlendirin. İçi için mercimeği haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve tereyağını bir tavada kavurun. Mercimeği içine katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz ekmek hamurunu ikiye ayırın. Bir parçasını un serperek merdane ile açın. 30 cm çapında bir fırın kabını sıvıyağ ile yağlayın ve açtığınız hamuru elinizle yayın. Ilınmış iç harcı yayın. Kalan hamuru un serperek merdaneyle açın ve üzerine yerleştirin. Hamurun üzerini dilediğiniz gibi şekillendirip, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla görkemli yorumlar
KÖFTELİ MANTI(6-8 Kişilik)
2 adet ekmek hamuru, kızartmak için: sıvıyağ, içi için: 400 gram dana ve kuzu karışımı kıyma, 2 adet orta boy soğan, 1 adet yumurta, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, üzerine: 4 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber, servis için: 2 su bardağı yoğurt, 3-4 diş sarmısak, yarım demet maydanoz
Ekmek hamurlarından birini elinizin içine koyup, yumru şeklinde sıkın ve çıkan küçük hamur parçasını kaşıkla alıp, kızdırılmış sıvıyağa atıp, kızartın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızarttığınız hamurlardan birini, tamamen ikiye ayırmadan ortasından yarısına kadar kesin ve içine köfte koyun. Hamur ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edin. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine et suyu gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp, üzerine dökün. Tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla görkemli yorumlar
EKMEK HAMURUNDA SEBZELİ TAVUK(6 Kişilik)
1 adet ekmek hamuru, 50’şer gram margarin ve tereyağı, 2-3 çorba kaşığı un, iç malzeme için: 2 adet tavuk göğsü, 10 adet pazı yaprağı, 100 gram pastırma, 3 adet orta boy domates, 3-4 adet sivri biber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, haşhaş tohumu
Ekmek hamurunu margarin, tereyağı ve unla birlikte yaklaşık 20 dakika yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gece buzdolabında bekletin. Tavuk göğüslerini ortadan uzunlamasına kiye kesip, toplam 4 adet avuk göğsü elde edin. Daha sonra streç filmin arasına koyup, dövün. Uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Pazı yapraklarını önce kaynar suya, daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Ortalarındaki kalın kısmı bıçak yardımıyla çıkarın ve tavuğun üzerine serin. Tuz ve karabiber serpin. Rulo yapılacak kısma bir sıra pastırma, üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. Kaşar peyniri serpip, iki parça tereyağı küpü koyun. Tekrar pastırma, domates, sivri biber, kaşar peyniri, tereyağı olacak biçimde malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Malzeme bitince tavuğu sararak rulo yapın. Alüminyum folyoyu mat kısmı üste gelecek şekilde tezgaha serip, tereyağı ile yağlayın. Tavuklu ruloyu içine koyup, iyice sarın ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra ruloyu alüminyum folyodan çıkarın. Buzdolabında bekleyen ekmek hamurunu merdane ile ince olacak şekilde açın. İçine pişirip, soğuttuğunuz tavuğu yerleştirip, rulo yapın. Üzerine haşhaş serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla görkemli yorumlar
EKMEK HAMURU KASELERİNDE ANTEPFISTIKLI HELVA(12 Adet)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram, 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, 2-3 çorba kaşığı nişasta, helva için: 250 gram tereyağı, 3 su bardağı un, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı soğuk süt, 1 su bardağı soğuk su, 1 su bardağı file antepfıstığı, servis için: dondurma
Ekmek hamurunun içine 75 gram tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız ekmek hamurunun üzerine nişasta serperek merdane yardımıyla ince açın. Neskafe tabağı ile yuvarlaklar çıkarıp, hamurların altını ve üstünü 1 çorba kaşığı tereyağıyla yağlayın. Hamurları fırına dayanıklı küçük kaselerin arka kısımlarına, kasenin şeklini alacak biçimde serin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur kaseleri, soğuduktan sonra kaselerden ayırın. Diğer taraftan helva için tereyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Elenmiş unu yavaşça ekleyip, unun rengi hafif dönene kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Un pembeleşince içine tozşeker ilave edip, 1-2 kez daha karıştırın. Ocağın altını kısıp, soğuk süt ve soğuk suyu katıp, topak olmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Helva,süt ve suyunu çekince, antepfıstığını ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzerini bezle örtüp, kapağını kapattıktan sonra 20 dakika demlendirin. Helva ılındıktan sonra hazırladığınız çanakların içine paylaştırın ve dondurma ile servis yapın.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla görkemli yorumlar
PATATESLİ POĞAÇA(25 ADET)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, içi için: 3 adet haşlanmış patates, 100 gram beyaz peynir, tuz, karabiber, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un kattıktan sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ezilmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurdan parçalar koparın. İçlerine bu karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla görkemli yorumlar
MEYVELİ STRUDEL(6-8 Kişilik)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, içi için: 1 adet ayva, 2 adet elma, 50 gram tereyağı, yarım su bardağı tozşeker, 50 gram kurutulmuş yaban mersini, yarım kahve fincanı kuşüzümü, 1 kahve fincanı dondurulmuş vişne, 150 gram kabuksuz badem (iri kıyılmış), 1’er çay kaşığı tarçın ve vanilya, üzerine: pudraşekeri ve kuru meyve
Ekmek hamuruna içine tereyağı, margarin ve un katın. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için küp şeklinde doğranmış ayva ve elmayı tereyağında tozşekerle birlikte soteleyin. İçine yaban mersini, kuşüzümü, suyu alınmış vişne, badem, tarçın, vanilya katın ve suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamura un serperek, baton kek kalıbı uzunluğunda incelterek açın. İç harcı hamurun üzerine yayın ve rulo yapın. Yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın, pudraşekeri serpip, kuru meyvelerle süsleyin.
TARİF DETAY