Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar
Elmas Yetkinden sizler için ekmek hamuru ile birbirinden leziz tatlı-tuzlu tarifler...
CEVİZLİ KURABİYE(25 Adet)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, iç malzeme için: 200 gram ceviz, 1 adet yumurtanın akı, yarım su bardağı tozşeker, yarım çay kaşığı tarçın, bir tutam toz karanfil, üzerine: pudraşekeri
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurararak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ceviz, yumurta akı, tozşeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine cevizli karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve üzerine pudraşekeri serpin.
Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar
PATATESLİ POĞAÇA(25 ADET)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, içi için: 3 adet haşlanmış patates, 100 gram beyaz peynir, tuz, karabiber, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un kattıktan sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ezilmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurdan parçalar koparın. İçlerine bu karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar
MEYVELİ STRUDEL(6-8 Kişilik)
1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, içi için: 1 adet ayva, 2 adet elma, 50 gram tereyağı, yarım su bardağı tozşeker, 50 gram kurutulmuş yaban mersini, yarım kahve fincanı kuşüzümü, 1 kahve fincanı dondurulmuş vişne, 150 gram kabuksuz badem (iri kıyılmış), 1’er çay kaşığı tarçın ve vanilya, üzerine: pudraşekeri ve kuru meyve
Ekmek hamuruna içine tereyağı, margarin ve un katın. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için küp şeklinde doğranmış ayva ve elmayı tereyağında tozşekerle birlikte soteleyin. İçine yaban mersini, kuşüzümü, suyu alınmış vişne, badem, tarçın, vanilya katın ve suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamura un serperek, baton kek kalıbı uzunluğunda incelterek açın. İç harcı hamurun üzerine yayın ve rulo yapın. Yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın, pudraşekeri serpip, kuru meyvelerle süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri