Ekmek arası lezzet molası
Sınırsız çeşit yaratma imkanı ve pratikliği ile uzun uzun yemek hazırlamaya vakit bulamadığımız her yerde ilk akla gelen yiyeceklerden biridir sandviçler. Bazen içine konulan farklı malzemelerle, besleyici ve doyurucu bir öğüne, hatta tek başına zengin bir ziyafete dönüşür. Günün her saati yiyebileceğiniz soğuksıcak sandviç çeşitlerini Nilgün Günyol hazırladı.
Ekmek arası lezzet molası
Akdenizli
(4 adet)
● 4 adet sandviç ekmeği ● 2 adet orta boy patlıcan ● 2 adet orta boy kabak ● Yeteri kadar sıvıyağ ● 8 dilim hellim peyniri ● 2 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi ● 4 çorba kaşığı yarı kurutulmuş domates ● 2 dal fesleğen ● Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
PATLICAN ve kabağı verev doğrayın. Yapışmaz yüzeyli ya da döküm bir tavayı çok hafif yağlayıp patlıcan ve kabakları önlü arkalı pişirin. Hellim peynirinin üzerine karabiber, pulbiber ve kekik serptikten sona aynı tavada önlü arkalı kızartın. Sandviç ekmeklerini enlemesine ikiye bölüp, zeytin ezmesi sürün. Ekmeklerin alt parçalarının üzerine birer sıra patlıcan ve kabak koyup, hellim peyniri yerleştirin. En üste kurutulmuş domates ve fesleğen koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri