Dür, dür ye!..
BALIKLI DÜRÜM(4 Kişilik)
Malzemeler:
Balıklı harç için: 400 gram mezgit fileto
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
15 adet kiraz domates
Tuz karabiber
Servis için:
Yarım demet kıyılmış maydanoz
6 diş kıyılmış sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Servis için:
Kepekli veya normal lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Önce balık filetoyu küp şeklinde doğrayın ve bir tavaya alın. Tereyağı, kıyılmış sivri biber, dörde bölünmüş kiraz domates, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis için maydanoz, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımdan balıklı harcın içine 1 çorba kaşığı katın. Balıklı harcı arzunuza göre kepekli veya normal lavaşların içine koyun. Rulo yapın ve maydanozlu karışımla birlikte servis yapın.
Dür, dür ye!..
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI DÜRÜM(4 Kişilik)
Malzemeler:
Ispanaklı harç için:
600 gram ıspanak yaprağı
1 adet soğan
2 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz pulbiber
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Servis için:
4 adet lavaş ekmeği
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Ispanaklı harç için, elinizle küçük parçalara ayırdığınız ıspanağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, zeytinyağı, tuz ve pulbiber katıp, 2-3 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2 Sos için tereyağını tavaya alın ve eritin. Un ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan yavaşça sütü ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Koyu bir kıvama gelince tavayı ocaktan alıp, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edin. Bir adet lavaş ekmeğinin içine bu sostan sürün ve ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Diğer lavaş ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sostan sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dür, dür ye!..
ADANA DÜRÜM(2 Kişilik)
Malzemeler:
Adana kebap için:
350 gram kıyma
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 diş sarmısak
1 adet küçük boy soğan
1 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
Tuz karabiber
Soğan piyazı için:
1 adet küçük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1’er tatlı kaşığı sumak ve pulbiber
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber
İç malzeme için:
1 adet soğan
8-10 dal maydanoz
Tuz pulbiber
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Adana kebap için kıyma, kırmızı biber, sarmısak, soğan, çekirdek kısmı alınmış sivri biber, maydanoz, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Harcı, ısıya dayanıklı, orta büyüklükte bir fırın kabının tabanına elinizle bastırarak yayın. 2 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. 2 Piyaz için soğanı piyazlık doğrayın ve derin bir kaba alıp, az tuz ile ovun. Üzerine kıyılmış maydanoz, sumak, pulbiber, limon suyu, zeytinyağı ekleyip, karıştırın. 3 İç malzeme için piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiberi karıştırın. Adana dürümü lavaş ekmeğine sarın ve üzerine soğanlı harçtan koyup, piyazla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri