Dür, dür ye!..

BALIKLI DÜRÜM(4 Kişilik)

Malzemeler:

Balıklı harç için: 400 gram mezgit fileto

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet sivri biber

15 adet kiraz domates

Tuz karabiber

Servis için:

Yarım demet kıyılmış maydanoz

6 diş kıyılmış sarmısak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

Tuz

Karabiber

Servis için:

Kepekli veya normal lavaş ekmeği

Hazırlanışı:

Önce balık filetoyu küp şeklinde doğrayın ve bir tavaya alın. Tereyağı, kıyılmış sivri biber, dörde bölünmüş kiraz domates, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis için maydanoz, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımdan balıklı harcın içine 1 çorba kaşığı katın. Balıklı harcı arzunuza göre kepekli veya normal lavaşların içine koyun. Rulo yapın ve maydanozlu karışımla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...