Düğmeli balık: Kalkan
Karadeniz'in hamsiden sonra en ünlü balığı olan kalkanla yapılan farklı lezzetleri sizler için hazırladık...
BEYAZ SOSLU KALKAN(4 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 adet ince kıyılmış sivri biber, 1 su bardağı krema, 3 adet tane karabiber, 5-6 dal maydanoz, 3 dilim limon
Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye aldığınız zeytinyağında sivri biberleri kavurun. Kremayı ilave ederek karıştırın. Balığı bu karışımın içine koyun. Tane karabiber, maydanoz, dilim limon ve tuzu ilave edin. 2 su bardağı suyu azar azar katın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL