Düğmeli balık: Kalkan
Karadeniz'in hamsiden sonra en ünlü balığı olan kalkanla yapılan farklı lezzetleri sizler için hazırladık...
BEYAZ SOSLU KALKAN(4 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 adet ince kıyılmış sivri biber, 1 su bardağı krema, 3 adet tane karabiber, 5-6 dal maydanoz, 3 dilim limon
Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye aldığınız zeytinyağında sivri biberleri kavurun. Kremayı ilave ederek karıştırın. Balığı bu karışımın içine koyun. Tane karabiber, maydanoz, dilim limon ve tuzu ilave edin. 2 su bardağı suyu azar azar katın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Düğmeli balık: Kalkan
KARİDESLİ KALKAN(4-5 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet sivri biber, 1 diş sarmısak, 8-10 adet ince kıyılmış mantar, 10-15 adet karides, 1 adet domates, 1 çorba kaşığı soya sosu, kızartmak için: sıvıyağ
Kalkanı bir parmak uzunluğunda doğrayıp sıvıyağda kızartın ve bir kenara alın. Diğer tarafta tereyağında ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun. Mantar, karides ve küp doğranmış domatesi ilave edip, kavurmaya devam edin. En son soya sosunu katın ve 1-2 defa çevirdikten sonra kızarmış balığın üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın
Düğmeli balık: Kalkan
KAĞITTA KALKAN(4 Kişilik)
2 kg kalkan, 2 çorba kaşığı krema, 3 diş ince kıyılmış sarmısak, 6-7 adet tane karabiber, tuz, 10 adet mantar, 5-6 dal maydanoz, 2-3 adet defne yaprağı, 3 dilim limon
Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin. Diğer tarafta bir kasenin içinde 2 diş sarmısak 1 adet domates 1 çorba kaşığı kapari Tuz, karabiber 10 adet mantar 3-4 adet kornişon turşu AYIKLANMIŞ, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. İçine soğan ve ince kıyılmış sarmısağı ekleyip kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. En son mantarı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş turşuyu katın ve sıcak olarak servis yapın.
Düğmeli balık: Kalkan
KİREMİTTE KALKAN(4 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş ince kıyılmış sarmısak, 5-6 adet mantar, 5-6 adet tane karabiber, 1 çorba kaşığı krema, yarım çay bardağı su, tuz, üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağında sarmısağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin. Krema, su ve tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı güvecin içine dizin. Üzerine mantarlı harcı boşaltın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler