Doyurucu salatalar
Bakliyat kullanılarak hazırlanan bu farklı tarifleri sıcak yaz günlerinde tencere yemeklerine alternatif olarak değerlendirebilirsiniz...
PANCARLI BULGUR SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
500 gram pancar turşusu
1 adet göbek marul
1 adet kıvırcık marul
Yarım demet nane
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı pancar turşusu suyu
Hazırlanışı:
BULGURUN üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesi için ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin. Derin bir kasede bulgur, küp doğranmış pancar turşusu, kıyılmış göbek marul, kıvırcık marul, nane, halka doğranmış soğan ve kırmızı biberi harmanlayın. Tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve pancar turşusu suyunu çırpın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.
Doyurucu salatalar
TAVUKLU BUĞDAY SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kahve fincanı+1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
Tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
BUĞDAYI geceden ıslatıp, ertesi gün kendi suyuyla haşlayın. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Tavuk etini dilimleyip, yarım kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve tuz karışımında 1 saat marine edin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Salça ekleyip karıştırın. Buğday ve tuz ilave edip, bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Soğuyan salatayı servis tabağına alıp, üzerine çırpılmış limon suyu, tuz ve karabiber karışımını gezdirin. Izgara tavuk ile servis yapın.
TARİF DETAYDoyurucu salatalar
KÖFTELİ NOHUT SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
Köfte için:
500 gram köftelik kıyma
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Salata için:
2 su bardağı haşlanmış nohut
4-5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
KÖFTE için kıyma, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurup, erik büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp kenara alın. Salata için derin bir kasede nohut, kıyılmış soğan, maydanoz, kırmızı biber, limon suyu, pulbiber ve tuzu elinizle iyice yoğurun. Küçük bir tabağın içini ıslatıp tabanına köfteleri yerleştirin. Üzerine elinizle bastırarak nohut salatası doldurun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
TARİF DETAYDoyurucu salatalar
MAŞ FASULYESİ SALATASI(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı kuru maş fasulyesi
1 adet havuç
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
5-6 adet kiraz domates
Hazırlanışı:
Maş fasulyesini tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip haşlayın. Fazla suyunu süzün. Havucu rendeleyin. Maydanozun yapraklarını ayıklayın. Rendelenmiş havuç, maydanoz yaprakları ve haşlanmış maş fasulyesini karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine limon suyu gezdirin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYDoyurucu salatalar
BULGUR KÖFTELİ PAZI SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 demet pazı
2 diş sarmısak
500 gram süzme yoğurt
100 gram köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
PAZIYI kıyıp, az suda haşlayın. Elinizde fazla suyunu sıkın. Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırın. Ayrı bir yerde bulgur, kıyma, salça, tuz, karabiber ve azar azar su ekleyip, bulgur yumuşayana kadar yoğurun. Un ve yumurta ekleyip, yeniden yoğurun. Küçük top köfteler yapıp, suda haşlayın. Haşlanan köftelerin suyunu süzdürüp, toz kırmızıbiber katılmış zeytinyağında kızartın. Yoğurtlu pazıyı servis tabağına alın. Üzerine bulgur köftelerini yerleştirip servis yapın.
TARİF DETAY