Doğu Akdeniz mutfağı
Pirinçli Hanım Böreği Tarifi (8 kişilik)
2 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık
600 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 demet nane
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 çay bardağı kuşüzümü
1 kg yufka
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
SOĞANI küp doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Doğu Akdeniz mutfağı
Karpuz Macunu Tarifi (8 kişilik)
1 adet orta boy karpuz
Yarım kg sönmemiş kireç
Su,
3 adet limonun suyu
Bir buçuk kg tozşeker
1 adet çubuk vanilya
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7x4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kabuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba su ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyin. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri