Deniz ürünü çeşitlemeleri...
Sizler için keyifli saatlerinize eşlik edecek deniz ürünlerinden bir lezzet çeşitlemesi hazırladık.
TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 kişilik)
Malzemeler:
8 adet ayıklanmış jumbo karides
1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz)
3-4 diş sarmısak
2 çay kaşığı salça
Pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.
Deniz ürünü çeşitlemeleri...
MİDYE DOLMA(2 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet midye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
Hazırlanışı:
İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun ve üzerine dolmalık fıstığı ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç ve kuşüzümünü de katın. Birkaç dakika sonra baharatları ve tuzu ilave edin. Pirinç pişince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede midyeleri hafifçe haşlayın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Yeşillik ve limonla servis yapın.
TARİF DETAYDeniz ürünü çeşitlemeleri...
LEVREK ŞİŞ(4 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet levrek fileto
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz beyazbiber
1 adet defne yaprağı
Şampanya sos için:
1 adet soğan
Yarım su bardağı şampanya
1 su bardağı krema
Az miktarda nişasta, tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Servis için:
4 adet enginar kalbi
8 adet bebek havuç
2 adet limon
Hazırlanışı:
Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin. Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin. Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun. Şampanyayı ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp tereyağını yedirin. Süzgeçten geçirin. Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın.
TARİF DETAYDeniz ürünü çeşitlemeleri...
HAMSİ BUĞULAMA(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg hamsi
5 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
7-8 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz
Hazırlanışı:
Hamsiyi temizleyip sudan geçirin. Suyu süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırın. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun. Daha sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Maydanozu ince kıyın. En az üç parmak derinliğindeki bir fırın kabının dibine bir sıra soğan yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpin. Üzerine bir sıra hamsi sıralayın. Hamsilerin üzerine domates koyun. Yeniden soğan koyup, maydanoz serpin ve bir sıra daha balık dizin. En üste ince limon dilimleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
TARİF DETAYDeniz ürünü çeşitlemeleri...
KALAMAR IZGARA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kalamar
1 çay bardağı ceviz içi
4 çorba kaşığı soya sosu
Terbiye için:
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.
TARİF DETAY