Deniz ürünü çeşitlemeleri...
TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 kişilik)
Malzemeler:
8 adet ayıklanmış jumbo karides
1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz)
3-4 diş sarmısak
2 çay kaşığı salça
Pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.
Deniz ürünü çeşitlemeleri...
HAMSİ BUĞULAMA(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg hamsi
5 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
7-8 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz
Hazırlanışı:
Hamsiyi temizleyip sudan geçirin. Suyu süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırın. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun. Daha sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Maydanozu ince kıyın. En az üç parmak derinliğindeki bir fırın kabının dibine bir sıra soğan yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpin. Üzerine bir sıra hamsi sıralayın. Hamsilerin üzerine domates koyun. Yeniden soğan koyup, maydanoz serpin ve bir sıra daha balık dizin. En üste ince limon dilimleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Deniz ürünü çeşitlemeleri...
KALAMAR IZGARA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kalamar
1 çay bardağı ceviz içi
4 çorba kaşığı soya sosu
Terbiye için:
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri