Değişiklik sevenlere
SÜTLÜ YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Bir kaba 2 su bardağı sütü alıp, yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice çırpıp, bu karışımı tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına dökün. Ayrı bir yerde tereyağını tavada eritip, kırmızıbiberi yakın. Tabaktaki yumurtalı karışımın üzerine gezdirip, kızarmış ekmek ile sıcak servis yapın.
Değişiklik sevenlere
GÜRCÜ TAVUĞU (BAJE)(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet tavuk
8 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kişniş
Tuz, pulbiber
6-7 diş sarmısak
Hazırlanışı:
Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın. Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın. Kıyılmış sarmısağı ekleyin. Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın. Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın. Sosun içine atıp karıştırın. Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın. .
Değişiklik sevenlere
PEYNİRLİ LOKMA(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ Üzerine:
Yarım demet maydanoz
1 komposto kasesi beyaz peynir
Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan birer tatlı kaşığı tavaya koyup, kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Ayrı bir yerde beyaz peyniri eritin. İnce kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Krema pompasına koyup, lokmaların üzerine sıkarak servis yapın.
Değişiklik sevenlere
MARUL SARMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet büyük yapraklı marul
5 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gram tulum veya rokfor peyniri
Yarım demet maydanoz
3 dal nane
2 adet kırmızı biber
Bir tutam karabiber
Süslemek için:
Kiraz domates
Hazırlanışı:
Yıkayıp kuruladığınız marulların ortasındaki sert kısımlarını keserek, boyuna olacak şekilde 2'ye bölün. Kenarlarını düzgün şekilde kesip şerit halinde hazırlayın. Katı şekilde haşlayıp ince kıydığınız yumurtaları, 3 çorba kaşığı tereyağını, ufaladığınız peyniri, ince kıydığınız maydanoz ve nane yapraklarını derin bir kap içerisinde karıştırıp çatalla iyice ezin. Közlediğiniz veya haşladığınız kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın. Diğer malzemelerin olduğu kaba ilave edin. Karabiberi de ekledikten sonra son kez karıştırın. Marul yapraklarını düz bir zemin üzerine yerleştirin. Ortasına, hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyarak kenarlara doğru yayın. Kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın. Ruloları yanyana dizerek streç filmle sıkıca sarın. Buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Servis yapmadan önce streç filmi çıkarın. Marul sarmalarını 3 cm'lik dilimlere bölerek tabağa yerleştirin. Kiraz domateslerle süsledikten sonra servis yapın.
Değişiklik sevenlere
KARİDESLİ YUMURTA SEPETLERİ(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet yumurta
4-5 dal kıyılmış taze soğan
8-10 dal maydanoz
6-8 dal kıyılmış dereotu
100 gram karides
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Süslemek için:
Salam, turp
Hazırlanışı:
Yumurtaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Yumurtaların üstünü kapak şeklinde kesin ve içlerindeki sarı kısmı bir tabağa alıp, ufalayın. İçine taze soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Tereyağını bir tavaya alıp karidesleri 5 dakika sote edin. Pulbiber serpin ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Üzerine taze soğanlı karışımı ekleyin. Bu harcı yumurtaların içine pay edin. Üzerlerini salam ve turpla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri