Damağa tat, vücuda sıhhat: Tahin pekmez
TAHİN PEKMEZLİ KATMER(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı file antepfıstığı
Üzerine:
1 su bardağı antepfıstığı
Hazırlanışı:
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı antepfıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.
Damağa tat, vücuda sıhhat: Tahin pekmez
PEKMEZLİ KABAKLI PİDE(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı pekmez
1 kg balkabağı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gram ceviz içi
Hamur için:
4 su bardağı un
1 paket (10 gram) toz maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
4 adet kesmeşeker
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Kabağı küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp, tozşeker ekleyin. Ocağa oturtup kabak biraz yumuşayana dek pişmeye bırakın. Üzerine pekmez ekleyip, kabak pekmezi çekene dek pişirin. Hamur için, mayayı ılık sütte eritin. Unu bir kaba alıp, ortasını açın. Yumurta, tuz, sütlü maya ve sıvıyağı ekleyin. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp, mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Hamurdan bezeler koparıp, kare muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Ortalarına pekmezli kabaklı harçtan pay edip, üzerine ceviz serpiştirin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri