Çorbadan böreğe deniz ürünleri
BALIK ÇORBASI(3 Kişilik)
2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarmısak, 1 adet küçük boy soğan, 2 adet domates, 40 gram kılıç balığı, 80 gram fener balığı, 50 gram kalkan, 40 gram kum midyesi, 50 gram kalamar, 30 gram karides, 2 çorba kaşığı beyaz şarap, yarım litre su veya balık suyu, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tuz, karabiber
Kıyılmış sarmısak ve soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Küçük kesilmiş domatesleri ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra defne yaprağını ve küçük parçalar halinde kesimiş fener, kılıç ve kalkan balıkları ile diğer deniz ürünlerini ilave edin. Beyaz şarap ve yeterli miktarda balık suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğenle tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
DENİZ MAHSULLÜ SPAGETTİ(1 Kişilik)
1/4 paket spagetti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarmısak, 1 adet soğan, 60 gram haşlanmış karides, 4 adet kabuklu midye, 40 gram kalamar, 60 gram ege kum midyesi, 1 çay bardağı beyaz şarap, 4-5 dal maydanoz, tuz
Spagettiyi tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Başka bir tencerede tereyağını eritip, ince doğranmış soğan ve sarmısağı kavurun. Kalamar, kabuklu midye, kum midyesi ve şarabı ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Karides, ince kıyılmış maydanoz ve spagettiyi tencereye ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 Kişilik)
8 adet ayıklanmış jumbo karides, 1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz), 3-4 diş sarmısak, 2 çay kaşığı salça, pulbiber, tuz
Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri