Çok pahallı ama inanılmaz bir lezzet: Trüf mantarı

Mantarlar familyası içerisinde yer alan Ascomycetes sınıfının bir üyesi olan trüf mantarı, pek çok ülkede yakın ancak farklı isimlerle anılmaktadır. Fransa’da truffe, İtalya’da tartufi, İspanya’da trufa, İngiltere’de truffle, Almanya’da trüffel, İsveçte’de tryffel diye, adlandırılan Trüf mantarları, Türkiye’de ise domalan ve kete mantarları olarak bilinir. Dünyada havyarın ardından en pahalı gıda maddesi olarak nitelenen Trüf mantarı, Akdeniz coğrafyası mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Yetiştirilmesi oldukça zordur.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...