Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Kaplumbağa Pastası Tarifi (6 kişilik)
Pandispanya için:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
3 adet kakaolu topkek
Üzeri için: 5 adet kivi
DERİN bir kasede yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üst seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra elenmiş unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun ve küçük kareler halinde kesin. Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları krema ile karıştırın. Bu karışımı, küçük kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın. Kaplumbağa formu vereceğiniz kaba önce streç film serin. Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın. Üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alın. Topkeklerden 4 adet ayak ve 1 adet baş hazırlayıp, yerleştirin. Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın. Bonibonlarla süsleyip, daha sonra servis yapın.
Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Sevimli Pastacıklar Tarifi (10 kişilik)
Pandispanya için:
3 adet yumurta
3 adet yumurtanın sadece
sarısı (toplam 6 yumurta
kullanılıyor, 3 tanesinin sadece
sarısı, diğer 3 adet yumurtanın
tamamı kullanılıyor)
3/4 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı elenmiş tam
buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilya
Su bardağı olarak 200 gramlık
bir bardak kullanıldı.
Şeker Hamuru için:
5 çorba kaşığı su
15 gram (4 çay kaşığı) toz jelatin
5 çorba kaşığı mısır şurubu
(glikoz da kullanabilirsiniz)
800-900 gram ince şeker
(pudraşekerini üç kez robottan
çekerek kullanabilirsiniz. Hem
ince şeker, hem de pudraşekerini
denedim. Ancak ince şekerle
çok daha rahat çalışılan şeker
hamuru elde edin.)
Pasta Kreması için:
200 gram krem peynir
200 gram süzme yoğurt
4 çorba kaşığı bal
250 gram frambuaz (arzu edilirse)
Pandispanya
UNU ve karbonatı eleyin. Süt, yumurta, yumurta sarıları ve şekeri benmari usulü karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Şeker eriyene dek mikserle iyice karıştırın. Ocaktan alın ve bu kez iyice ılınıp, yumurtalı karışımın hacmi 3 katına varana değin karıştırın. Unun önce 1/3'ünü, ardından yavaş yavaş tamamını yumurtalı karışıma ekleyin. En son tereyağını ekleyin ve düz fırın tepsisine döküp, üstünü düzleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
Şeker Hamuru
SUYU kaynatın. İçine toz jelatini ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Mısır şurubunu ilave edin ve iyice karıştırın. Derin bir kaba aktarın ve pudraşekeri ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan, biraz da sert bir hamur oluşacak. Şeker oranını siz buna göre yavaş yavaş ilave ederek ayarlamalısınız.
Pasta Kreması
Siz bu kremayı pasta dışında, istediğiniz meyvelerle de rahatlıkla ikram edebilirsiniz sevdiklerinize. Eğer kremanız, pastanızın üstüne yetmezse, bu miktarı iki katına çıkararak uygulayabilirsiniz.
Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Neşeli Pasta Tarifi (12 kişilik)
2 paket ikişer katlı sade
pandispanya
Keki ıslatmak için:
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2-3 damla badem esansı
Kreması için:
1 paket sade hazır pasta kreması
1 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Arasına koymak için:
1 su bardağı mısır gevreği
4-5 çorba kaşığı ayva marmeladı
Süslemek için:
100 gram pudraşekeri
100 gram ince çekilmiş badem
1 adet yumurta
100 gram tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya ya da
3-4 damla badem esansı
Birer tutam farklı renkte
gıda boyaları
ÖNCELİKLE pandispanyalardan ikisini, diğer ikisinden küçük yuvarlak olacak şekilde bir kase ya da tabak yardımıyla kesin. Süt, pudraşekeri ve badem esansını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla 4 pandispanya parçasını da ıslatıp kenara alın. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için, pasta krema tozu ve toz krem şantiyi bir kaba boşaltıp sütü üzerine ilave edin. Mikser yardımı ile iyice çırpın. Vanilya ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Islattığınız kek parçalarından büyük olanın alt parçasını bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine önce ayva marmeladı sürün, arkasından mısır gevreği serpin. Daha sonra hazırladığınız kremadan 2 çorba kaşığı kadar döküp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Aynı işlemleri diğer pasta parçalarına da uygulayıp pastanın katlarını tamamlayın. Kalan krema ile pastanın tüm dış yüzeyini kaplayıp dolapta soğumaya bırakın. Süslemeleri yapmak için, elenmiş pudraşekeri ve ince kıyılış bademi bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve tozşekeri benmari usulü eritin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bu karışımı, vanilya esansı ile bademli karışıma ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin ve küçük parçalara ayırın. Her parçayı farklı bir gıda boyası ile renklendirin. Renkli hamurlardan rakamlar ve çiçekler hazırlayıp pastanızı süsleyin.
Aşçının notu: Pastayı süslemek için hazırladığınız renkli hamurla isterseniz pastanın tüm yüzeyini kaplayabilirsiniz. Bunun için hamurları pudraşekeri dökülmüş tezgahta açabilirsiniz.
Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Beyaz Çikolatalı Kestaneli Pasta Tarifi (10 kişilik)
1 adet kakaolu hazır kek
250 gram kestane püresi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
Keki ıslatmak için: 2’şer tatlı kaşığı tozşeker ve nescafe
1 su bardağı ılık süt
Süslemek için: Yarım paket bitter çikolata
2 dal nane yaprağı
2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
Gül yaprakları
Tozşeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Bitter çikolatayı eritip bir fırça yardımı ile nane yapraklarına sürün. Buzdolabında dondurduktan sonra yaprakları çikolatadan ayırın. Hazırladığınız çikolatadan yaprakları pastanın üzerine yerleştirin. Antepfıstığını serpin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Gofret Pastası Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk kg süt
13 çorba kaşığı tozşeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
Etrafı için: 50-60 adet içi beyaz
dolgulu rulo gofret
Üzeri için:
İki buçuk su bardağı süt
1 paket çikolata sos
TENCEREDE süt, tozşeker ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp içine hindistancevizi, vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürün. Daha sonra rulo gofretleri birbirlerine paralel gelecek şekilde dizin. Ortasına muhallebiyi boşaltın. Üzeri için süt ile çikolata sosu pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökün (bekletirken üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir tahta kaşıkla karıştırın). Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Çocuklarınız bu pastalara bayılacak
Çiftlik Pastası Tarifi (8 kişilik)
İngiliz kek için: 3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 paket kabartma tozu
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı karışık meyve şekerlemesi
Şeker hamuru için:
500 gram saf pudraşekeri
2 çay kaşığı toz jelatin
Bir buçuk çorba kaşığı su
60 ml glikoz
Yarım çorba kaşığı gliserin
2’şer damla sarı ve pembe sıvı gıda boyası
Renkli kristal şekerlemesi
YUMURTALARI geniş bir kaba alın. Üzerine tozşeker ilave edip 2 dakika kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, nişasta ve kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave edin. 3 dakika daha çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ve sütüüzerine ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son, una bulanmış meyve şekerlemelerini ekleyin. Karışımı 18 cm çapında kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Şeker hamurunu hazırlamak için, jelatini bir buçuk çorba kaşığı sıcak su ile karıştırın ve eritin. Gliserin ve glikozu ilave edip karıştırın. Pudraşekerinin yarısını bir kaba eleyin. Hazırladığınız jelatinli sıvı malzemeyi ortasına döküp bir kaşıkla karıştırmaya başlayın. Üzerine azar azar pudraşekeri ekleyerek hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra mermer tezgaha alıp yoğurun. Renklendirmek istediğiniz kadarını ayırın. Beyaz parçayı pudraşekeri serperek merdane yardımı ile pastayı kaplayacak büyüklükle açın. Daha sonra pastanın üzerine hamuru örtün ve her tarafını kaplayın. Sarkan fazlalıkları bıçakla kesin. Ayırdığınız şeker hamurlarını sarı ve pembe sıvı gıda boyası kullanarak renklendirin. Hamurlardan minik civciv, tavuk ve arzunuza göre hayvan figürleri hazırlayın. Altlarına biraz su sürüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastanın üzerini renkli kristal şekerlerle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar