Çocuklara eğlenceli sunumlar
İPEK'İN TAVUK KÖFTESİ(4 Kişilik)
500 gram tavuk kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 adet orta boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru soğanı rendeleyin. Patatesi de haşlayıp rendeleyin. Tavuk kıyması, yumurta ve diğer malzemeleri derin bir kasede iyice karıştırın. Elinizle istediğiniz şekli verin. İster fırında, ister yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı iyice pişirin.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
SEBZE TOPLARI(35 Kişilik)
350 gram brokoli
500 gram karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 adet iri soğan (rende yapılacak)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Brokoli ve karnabaharı haşlayın. Süzgeçte ılıtın. İnce bulguru yıkayın. Üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üstünü kapatarak suyunun çekmesini, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaseye brokoliyi ve karnabaharı ufak parçalara ayırarak koyun. İnce bulguru, ceviz içini, yumurtayı, rende soğanı, ince doğranmış sarımsakları, galeta ununu, deniz tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha galeta unu ekleyin. Elinizle toplar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri iyice kızarana değin pişirin. Afiyet olsun.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
SEBZELİ DİP(6 Kişilik)
350 gram brokoli
500 gram karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 adet iri soğan (rende yapılacak)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Brokoli ve karnabaharı haşlayın. Süzgeçte ılıtın. İnce bulguru yıkayın. Üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üstünü kapatarak suyunun çekmesini, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaseye brokoliyi ve karnabaharı ufak parçalara ayırarak koyun. İnce bulguru, ceviz içini, yumurtayı, rende soğanı, ince doğranmış sarımsakları, galeta ununu, deniz tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha galeta unu ekleyin. Elinizle toplar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri iyice kızarana değin pişirin. Afiyet olsun.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
SEBZELİ PANKEK(6 Kişilik)
Yeşil Pankek için; 1 avuç körpe ıspanak yaprakları
1/2 su bardağı günlük süt
1.5 su bardağı organik buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Pembe pankek için; 2 adet ufak kırmızı pancar
1/2 su bardağı günlük süt
1.5 su bardağı organik buğday unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri derin bir kasede mikserle çırpın. Tavada az zeytinyağında çelik kalıplara dökerek teker teker pişirin. Afiyet olsun.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
BALIK ÇORBASI(4 Kişilik)
1 adet uskumru ya da mezgit balığı
1 demet ıspanak (½ kilo)
1 adet kuru soğan
1 litre su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Balığı fileto yapın. Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı ikiye bölün. Tüm malzemeyi tencereye aktarın. Tuzunu ekleyin. Birlikte pişirip, blender'dan geçirin. Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
SEBZELİ ET(4 Kişilik)
300 gram kuzu eti
1 adet kırmızıbiber
1 avuç ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Soğanları yemeklik doğrayın. Biberi ve ıspanağı yıkayıp doğrayın. Zeytinyağında öncelikle soğanı kavurun. Sonra etleri ekleyin. Ocağın altını kısarak ve kapağını kapatarak etler yumuşayana ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sebzeleri de ekleyerek birlikte yumuşayana değin pişirin. En son tuzunu ekleyip altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın. İsterseniz bulgur pilavı ve salata ile servis yapabilirsiniz.
Çocuklara eğlenceli sunumlar
UNSUZ ÇİKOLATALI KEK(5 Adet)
2 adet yumurta
150 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
½ su bardağı agave şurubu
100 gram toz badem
Çikolatayı tereyağı ile birlikte bir tencerede karıştırarak eritin. Çikolataya çırpılmış yumurta, agave şurubu ve toz badem ekleyin. Porsiyonluk kaseleri tereyağı ile yağlayın. Ve kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika üzerleri çatlayana değin pişirin.