Çikolatanın en leziz halleri
BARDAKTA ÇİKOLATALI FRAMBUAZ(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
100 gram frambuaz
300 gram süzme yoğurt
3 çorba kaşığı bal
Süslemek için: Nane yaprağı
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Hafifçe soğuttuktan sonra süzme yoğurt ve balla karıştırın. Frambuazları servis bardaklarına paylaştırıp, üzerine çikolatalı karışımı ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Çikolatanın en leziz halleri
ÇİKOLATALI YERFISTIKLI PİZZA(8 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı yerfıstığı ezmesi(krem fıstık)
Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
12 adet marshmallow
Yarım su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, yerfıstığı ezmesi, vanilya ekstratı, tozşeker ve pudraşekerini derin bir kaba alıp, özleşene kadar çırpın. Üzerine teker teker yumurtaları ekleyip, çırparak yedirin. Son olarak unu ekleyip, karışıma eşit bir şekilde yayılması için iyice karıştırın (katı bir hamur değil, yapışkan bir karışım elde edeceksiniz). 25 cm çapında bir kabın iç kısmını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız yapışkan karışımı kalıbın içine yayıp, üzerini bir kaşıkla düzeltin. Pizza tabanını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pizzanın üzerini doğranmış marshmallow ve damla çikolata ile süsleyin. Kalıbı tekrar fırına verip marshmallow'ların üzeri hafifçe kahverengileşene kadar 4-6 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri