Çikolatanın en leziz halleri
BARDAKTA ÇİKOLATALI FRAMBUAZ(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
100 gram frambuaz
300 gram süzme yoğurt
3 çorba kaşığı bal
Süslemek için: Nane yaprağı
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Hafifçe soğuttuktan sonra süzme yoğurt ve balla karıştırın. Frambuazları servis bardaklarına paylaştırıp, üzerine çikolatalı karışımı ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Çikolatanın en leziz halleri
ÇİKOLATALI VE KOLALI KEK(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı un
3/4 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
3/4 su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
Bir tutam karbonat
250 gram tereyağı
1 su bardağı kola
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Üzeri için:
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kola
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pudraşekeri
1/4 su bardağı pudraşekeri
Süslemek için: Çilek
Hazırlanışı:
Un, pudraşekeri, kakao ve karbonatı derin bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağı, kola, süt, vanilya ve çırpılmış yumurtaları karışıma ekleyin. Mikserle çırparak tüm malzemenin özleşmesini sağlayın. Karışımı 24 cm çapındaki yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kekin üzeri için tereyağı, kola ve kakaoyu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar karıştırın. Pudraşekerini ekleyip hızla karıştırarak pürüzsüz ve parlak bir hal alana kadar pişirip ocaktan alın. Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız sosu yayın. Sos sertleşene kadar bekleyip, çilekle süsleyin. Dilimleyerek, servis yapın.
Çikolatanın en leziz halleri
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE(30 Adet)
Malzemeler:
225 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
200 gram esmerşeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
70 gram toz hindistancevizi
2 çorba kaşığı süt
Kurabiyeleri bulamak için:
2 su bardağı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Çikolatayı parçalayıp, benmari usulü eritin ve ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile esmerşekeri derin bir kapta mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyip, mikserle çırparak karışıma yedirin. Vanilya ekstratını ve eriyen çikolatayı ekleyip birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu, bir tutam tuz, toz hindistancevizi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 2 saat derin dondurucuda ya da 1 gece buzdolabında bekletip, katılaşmasını sağlayın. Katılaşan kurabiye karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve pudraşekerine bulayın. Pudraşekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin (kurabiyeler pişerken yayıldığından, birbirlerine yapışmamaları için tepsiye aralıklı olarak konmalı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve servis yapın.
Çikolatanın en leziz halleri
ÇİKOLATALI PAVLOVA(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
Yarım çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı kakao
25 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için: Kivi, Üzüm, Mango
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Tozşekeri kaşık kaşık ekleyip mikserle çırparak yedirin. Şekeri ekledikten sonra birkaç dakika daha çırparak karışımın köpük kıvamına gelmesini sağlayın. Mısır unu, sirke, kakao ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip büyük bir metal kaşıkla dikkatlice karıştırarak yedirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, pavlova karışımını orta boy bir servis tabağı büyüklüğünde bir alana boşaltın. Karışımın ortasına kaşıkla hafifçe çukur açıp kenarlarını yükseltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5-2 saat pişirin. Oda sıcaklığında en az yarım saat bekleterek kurutun (beze gibi katı bir kıvam alması gerekiyor). Diğer taraftan krem şantiyi soğuk sütle karıştırıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı soğuyan pavlovanın orta kısmına doldurun. Üzerini doğranmış kivi, üzüm ve mango ile süsleyip, servis yapın.
Çikolatanın en leziz halleri
ÇİKOLATALI YERFISTIKLI PİZZA(8 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı yerfıstığı ezmesi(krem fıstık)
Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
12 adet marshmallow
Yarım su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, yerfıstığı ezmesi, vanilya ekstratı, tozşeker ve pudraşekerini derin bir kaba alıp, özleşene kadar çırpın. Üzerine teker teker yumurtaları ekleyip, çırparak yedirin. Son olarak unu ekleyip, karışıma eşit bir şekilde yayılması için iyice karıştırın (katı bir hamur değil, yapışkan bir karışım elde edeceksiniz). 25 cm çapında bir kabın iç kısmını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız yapışkan karışımı kalıbın içine yayıp, üzerini bir kaşıkla düzeltin. Pizza tabanını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pizzanın üzerini doğranmış marshmallow ve damla çikolata ile süsleyin. Kalıbı tekrar fırına verip marshmallow'ların üzeri hafifçe kahverengileşene kadar 4-6 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri