Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çilekli Mini Pastalar
6-8 Kişilik
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
200 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gram sütlü çikolata
Krema için:
10 adet dilimlenmiş çilek
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı labne peyniri
S
üslemek için: Çilek
Çilekli Mini Pastalar Yapılışı
TOZ haline getirilmiş bisküvi, tereyağı ve cevizi iyice yoğurun. Yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen bir kalıba yayıp derin dondurucuda dinlendirin. Krema için labne peyniri hariç kalan malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peyniri ilave edip karıştırın. Daha sonra derin dondurucudaki tabanın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Yuvarlak kalıpla şekiller çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine çilek yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çikolatalı Parfe
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı krema
4 paket 80 gramlık bitter çikolata
Üzeri için: 1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
6-7 adet çilek
8-10 adet yeşil kiraz şekerlemesi
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolatalı Parfe Yapılışı
YUMURTALARIN sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımın üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını bu karışıma tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudraşekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üstüne dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler