Çikolatalı tarifler
Böğürtlenli Çikolata Çantaları
Malzemeler
Hamuru için:
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
içi için:
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
Böğürtlenli Çikolata Çantaları Yapılışı
Tozşekeri ve yumurtaları birlikte çırpın. Un ve kakaoyu karıştırıp bu karışıma ekleyin ve metal bir kaşık yardımıyla çırparak çok koyu olmayan bir hamur hazırlayın. iki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve bu hamurdan tepsiye bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar dökün. iki tepsiyi de, daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamurları, şekil alabilmesi için bir merdanenin üzerine yerleştirerek 2-3 dakika dinlendirin. Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve merdanenin üzerinde içe doğru kıvrılarak çanta şeklini almış hamurların içine sürün. Bir paket krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve elde ettiğiniz bu kremayı çikolata sürülmüş çantaların içine doldurun. Kremanın üzerine böğürtlenleri yerleştirerek servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Sıcak Çikolata
Malzemeler
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 kahve fincanı su
2 çay fincanı süt
2 tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine:
Krem şanti ve beyaz çikolata
Sıcak Çikolata Yapılışı
Çelik tencereye su ve çikolatayı alarak, orta ateşte eritin. İçine şekeri katıp, 5 dakika kaynatın. En son sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Üzerini krem şanti ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Eğer sıcak çikolatanızın çok tatlı olmasını istemiyorsanız, şeker kullanmayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler