Çikolatalı tarifler
Böğürtlenli Çikolata Çantaları
Malzemeler
Hamuru için:
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
içi için:
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
Böğürtlenli Çikolata Çantaları Yapılışı
Tozşekeri ve yumurtaları birlikte çırpın. Un ve kakaoyu karıştırıp bu karışıma ekleyin ve metal bir kaşık yardımıyla çırparak çok koyu olmayan bir hamur hazırlayın. iki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve bu hamurdan tepsiye bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar dökün. iki tepsiyi de, daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamurları, şekil alabilmesi için bir merdanenin üzerine yerleştirerek 2-3 dakika dinlendirin. Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve merdanenin üzerinde içe doğru kıvrılarak çanta şeklini almış hamurların içine sürün. Bir paket krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve elde ettiğiniz bu kremayı çikolata sürülmüş çantaların içine doldurun. Kremanın üzerine böğürtlenleri yerleştirerek servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Çikolata Yıldızları
Malzemeler
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı 1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
60 gram tereyağı
Tavaya koymak için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sos için:
2 adet (80’er gramlık) bitter çikolata
Yarım litre süt, 2 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
Çikolata Yıldızları Yapılışı
Tozşeker, kakao ve unu yoğurma kabında karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt, krema ve eritilmiş tereyağını çırpın. Bu karışımı kakaolu harca yavaşça ekleyip, bir yandan da pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı 15-20 dakika beklettikten sonra yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtıp, az yağ ile yağlayın (bu tatlı için üç farklı boy yıldız şeklinde kalıp kullandık). Büyük boy yıldız şeklindeki kalıbı tavanın içine oturtun ve karışımdan döküp, kısık ateşte pişirin. Karışım sertleşip, üzeri boncuklaşmaya başladığında kalıbı çıkarıp, kurabiyeyi spatula ile ters çevirin. Diğer yüzünü de pişirin ve servis tabağına alın. Kalan karışım bitene kadar, üç farklı boydaki kalıbı kullanarak aynı işlemi tekrarlayın. Çikolata sos için çikolatayı küçük parçalara ayırın ve sütün yarısı ile birlikte tencereye alıp, orta ateşte kaynatın. Kalan sütün içine nişastayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Bu karışım ile tozşekeri çikolatanın içine katıp, karıştırın. Karışım kısık ateşte pürüzsüz ve akıcı bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Üst üste koyduğunuz farklı boydaki yıldız kurabiyelerin üzerinden bu sosu dökün ve servis yapın.
Aşçının notu: Tarifte üç farklı boy yıldız kalıp kullanıldı. Siz bu tatlıyı dilediğiniz şekildeki kalıplarla hazırlayabilirsiniz.
Çikolatalı tarifler
Çikolatalı Mus
Malzemeler
Yarım çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
500 gram krema
240 gram bitter çikolata
2 adet yaprak jelatin
Yarım çay bardağı buzlu su
Süslemek için:
80 gram beyaz çikolata
Çilek sos için:
1 kg çilek
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çikolatalı Mus Yapılışı
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Benmari usulü eritmek: Kaynayan su dolu bir tencerenin içine konulan küçük bir kaba çikolata yerleştirilir ve bu şekilde eritilir.
Çikolatalı tarifler
Çikolata Soslu Cheesecake
Malzemeler
170 gram kakaolu pötibör bisküvi
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
240 gram krem peynir
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
4 adet yumurta
Üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
İki buçuk su bardağı süt
Çikolata Soslu Cheesecake Yapılışı
Bisküviyi dövüp, erittiğiniz margarinle karıştırın. Bu karışımı 23 x 28 cm'lik kalıbın dibine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krem peyniri tozşeker, un ve vanilya ile karıştırıp, süzme yoğurdu ilave edin (yoğurt çok taze olmalı). Yumurtaların akını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını teker teker süzme yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, yoğurtlu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, arada kürdanla kontrol ederek pişirin. Kürdanı hamura batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. Kek piştiğinde fırının kapağını açmadan, dinlendirin. Sosu hazırlamak için, çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Sosun üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırarak pişirin. Cheesecake'in üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Çikolata Soslu Meyveli Dürüm
Malzemeler
Meyveli harç için:
20 adet çilek
2 adet muz
2 adet elma
2 adet kivi
1 adet portakal
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Çikolatalı sos için:
2 paket (80’er gramlık)bitter çikolata
1 kutu (200 ml) krema
1 adet portakal
Servis için:
4 adet kepekli lavaş ekmeği
Çikolata Soslu Meyveli Dürüm Yapılışı
Sos için kremayı bir tavaya alın ve kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, içine parçalara ayırdığınız çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip, karıştırın. Meyveli harç için kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. İçine pudraşekeri katıp, karıştırın. Kepekli lavaş ekmeklerinin içine bu harcı pay edin ve rulosarın. Çikolatalı sosla birlikte servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Çikolatalı Trüf
Malzemeler
300 gram bitter çikolata
1 paket (200 ml) krema
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
4 adet büyük boy yumurta
1 adet portakalın rendelenmiş
kabuğu
100 gram beze
Bir tutam tuz
Servis için:
Hazır çubuk çikolata
Çikolatalı Trüf Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı iyice çırpın. Pudraşekeri ilave edip kenara alın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice çırpın. Çikolata ekleyip çırpmaya devam edin. Krema ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin. Karışımı kuplara pay edip buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerlerine ufalanmış beze serpiştirin. Hazır çubuk çikolata ile servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Labneli Çikolata Soslu Waffle
Malzemeler
Waffle hamuru için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz
Labneli harç için:
1 paket labne peyniri
2 adet çikolatalı gofret
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 su bardağı hazır çikolata sosu
Labneli Çikolata Soslu Waffle Yapılışı
Öncelikle waffle hamuru için yumurta sarısını, un, tozşeker ve tereyağıyla birlikte, mikserin en düşük ayarında çırpın. Sütü çok yavaş ve karıştırarak ekleyin. Ardından en yüksek hızda, 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı bir kenara alın. Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte katılaşıncaya kadar, mikserin en yüksek hızında çırpın. Yumurta akını, diğer karışıma ekleyin. Waffle kalıbını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın. Karışımın 4'te birini kalıba dökün. Her iki tarafını da pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde bitirin. Harç için 1 paket labne peyniri, ufalanmış gofret parçaları ve kıyılmış fındığı karıştırın. 1 adet waffle hamurunu servis tabağına alın. Üzerine, çikolata sosu ve labneli karışımdan koyun. Diğer waffle hamurunu üzerine kapatın. En üste, yine çikolata sosu gezdirin. Arzuya göre kıyılmış fındık ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Sıcak Çikolata
Malzemeler
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 kahve fincanı su
2 çay fincanı süt
2 tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine:
Krem şanti ve beyaz çikolata
Sıcak Çikolata Yapılışı
Çelik tencereye su ve çikolatayı alarak, orta ateşte eritin. İçine şekeri katıp, 5 dakika kaynatın. En son sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Üzerini krem şanti ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Eğer sıcak çikolatanızın çok tatlı olmasını istemiyorsanız, şeker kullanmayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri