Çikolata ile... Tatlı bir heyecan
ÜÇL RENKLİ KEK(14 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
1 + 1/4 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta, 2+1/4 su bardağı un
3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı süt
Turuncu gıda boyası
2 çorba kaşığı elenmiş toz kakao
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Turuncu gıda boyası
Hazırlanışı:
Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle çırparak kabartın. Vanilya ekstratı ve pudraşekerini yağa ekleyip mikserleyin. Yumurtaları teker teker yedirin. Elenmiş un ve 3/4 su bardağı sütü ekleyin. Mikserle çırparak tüm malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Karışımı üçe bölün ve birini sade bırakın. İkinci karışıma turuncu gıda boyası ekleyip karıştırın. Üçüncü karışıma ise kakao ve 2 çorba kaşığı sütü yedirin. Küçük muffin kalıplarına 3 karışımdan eşit miktarda koyup üzerine damla çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Üzerini süslemek için krem şanti, soğuk süt ve gıda boyasını mikserle çırpın. Mermer keklerin üzerini süsleyip servis yapın.
Çikolata ile... Tatlı bir heyecan
BEYAZ VE BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİE(8 Kişilik)
Malzemeler:
Beyaz çikolatalı brownie için:
80 gram beyaz çikolata (iri doğranmış)
110 gram tereyağı
3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2/3 su bardağı un, bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Bitter çikolatalı brownie için:
80 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
110 gram tereyağı, 2 adet yumurta
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı tozşeker
2/3 su bardağı un, bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Hazırlanışı:
Beyaz çikolatayı ve tereyağını birlikte benmari usulü erittikten sonra karıştırın. Tozşekeri ekleyip mikserle çırparak birbirine yedirin. Teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Un, tuz ve vanilya ekstratını katıp, iyice karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Aynı işlemi bitter çikolata için de uygulayıp pişirin ve oda sıcaklığında soğutun. Her iki brownie'yi eşit kareler halinde kesin. Karelerin ortasından kurabiye kalıbı ile kalp şekli çıkartın. Kalpleri birbirleri ile yer değiştirip servis yapın.
Çikolata ile... Tatlı bir heyecan
CEVİZLİ VE ÇİKOLATALI TART(12 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağından 1 parmak az un
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram tereyağı
3 adet yumurta, bir tutam tuz
İç malzemesi için:
150 gram toz ceviz
1 su bardağından 1 parmak az tozşeker
3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
Üzerine:
200 gram bitter çikolata
Süslemek için:
Rendelenmiş bitter ve sütlü çikolata, vişne
Hazırlanışı:
Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler