Çiçekleriyle lezzetli sebze

Daha çok beyaz çiçekli olarak tanıdığımız karnabahar ile farklı lezzetler...

SİRKELİ KARNABAHAR ÇORBASI(4 Kişilik)

1 adet küçük boy karnabahar, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı soğuk su, 1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber, üzerine: 1 çay kaşığı yabani safran, 1 çorba kaşığı tereyağı

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...