Çiçekleriyle lezzetli sebze
Daha çok beyaz çiçekli olarak tanıdığımız karnabahar ile farklı lezzetler...
SİRKELİ KARNABAHAR ÇORBASI(4 Kişilik)
1 adet küçük boy karnabahar, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı soğuk su, 1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber, üzerine: 1 çay kaşığı yabani safran, 1 çorba kaşığı tereyağı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.
Çiçekleriyle lezzetli sebze
HAVUÇLU VE KARNABAHARLI KANEPELER(5 Kişilik)
10 dilim arzunuza göre ekmek, 8-10 çiçek karnabahar, 2 adet havuç, 4 çorba kaşığı yoğurt, 2 diş sarmısak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, tuz, pulbiber, toz kırmızıbiber, 2-4 dal nane
Karnabaharı çiğden ince ince kıyın. Havucu rendeleyip karnabaharla karıştırın.Yoğurt, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, pulbiber ve tuzu üzerine ekleyin. Ekmekleri tost makinesinde kızartın. Hazırladığınız karışımı üstlerine paylaştırın. Toz kırmızıbiber serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler