Çiçeği burnunda, lezzeti koynunda...
KABAK ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet kabak
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Kabağı da ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Unu katın. Yine sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Et suyunu tencereye ilave edin. Kabak yumuşayana dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı, dereotu, tuz ve karabiberi karıştırın. Tencereden birkaç kaşık su alıp, karışımı ılıtın. Ocağın altını kısıp, yoğurtlu karışımı sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Çiçeği burnunda, lezzeti koynunda...
SARIMSAKLI KABAK MEZESİ(3 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet minyatür kabak
1 su bardağı su
Bir tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım limonun suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarmısak
5-6 dal dereotu
Hazırlanışı:
Kabakları kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın. Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Çiçeği burnunda, lezzeti koynunda...
ETLİ KABAK YEMEĞİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
4-5 adet kabak
250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri