Cennetten çıkma meyve
Adem'le Havva'dan Pamuk Prenses'e, cazibesine karşı konulamayan yasaklı meyveyle hazırlanan lezzetli tatlılar...
EKŞİ ELMALI İRMİK TATLISI(6-8 Kişilik)
Altı buçuk çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı su, 1 su bardağı elma suyu, 1 paket hazır irmik helvası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 3 adet ekşi elma, 1 tatlı kaşığı tarçın
Derin bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın.Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek hızlı hızlı 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra küçük kaselere alarak servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine çikolata sosu gezdirerek ve elma kurusu ile süsleyerek servis yapın.
Cennetten çıkma meyve
ELMALI TATLI(30-35 Adet)
4 adet elma, yarım su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı fındık içi, hamuru için: 1 paket margarin, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, üç buçuk su bardağı un, şerbeti için: 4 su bardağı su, 3 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, üzeri için: hindistancevizi
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Tozşeker ve tarçını ilave edin. Elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ocaktan alarak üzerine fındık içi serpin. Soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için, margarini eritip soğutun. Yumurtaları içine ilave edin. Tozşeker, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edin. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek yoğurun. Hamurdan cevizden biraz irice bezeler kopartın. Yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağı ile bezelerden yuvarlaklar kesin. Yuvarlak bezelerden bir tanesini tezgaha yerleştirin. Ortasına elmalı içten yerleştirin. Üzerine başka bir yuvarlak beze kapatın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Bezeleri fırın tepsisine yerleştirip kenara alın. Şerbeti hazırlamak için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kenara aldığınız bezeleri fırına verin. Bezeler altın rengini alana dek pişirin. Çıkardığınızda soğuk şerbete atıp 5 dakika bekletin. Süzgeç yardımıyla şerbetten aldığınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
Cennetten çıkma meyve
ELMALI KEPEKLİ BİSKÜVİ(30-40 Adet)
1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı yoğurt suyu, 1 adet yumurta, 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 8 çay bardağı kepek unu, iç harcı için: 4 adet elma, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı tarçın
Yoğurt, yoğurt suyu, yumurta ve zeytinyağını iyice çırpın. Tozşeker, vanilya ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave ederek karıştırın. Kepek ununu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir yarısını 0.5 cm kalınlığında açın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Açtığınız hamurutepsiye yerleştirin. İç harcı hazırlamak için elmaların kabuklarını temizleyip rendeleyin. Daha sonra tozşeker ve tarçınla kavurun. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde açarak elmalı harcın üzerine yerleştirin. Çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bisküvi kıtır bir görüntü alana dek pişirin. Fırından çıkardığınızda 1-2 dakika dinlendirin. Keskin bıçakla 5x5 cm'lik parçalar keserek servis yapın.
Cennetten çıkma meyve
ELMALI KEK(8-10 Kişilik)
4-5 adet elma, 1 adet limonun suyu, 5 su bardağı su, 5 adet yumurta, 5 kahve fincanı tozşeker, 4 kahve fincanı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 5 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı tarçın, süslemek için: krema
Elmaları soyup dilimledikten sonra kararmayı önlemek için limon suyu ile suyu karıştırarak elma dilimlerini içine atın. Yumurtaları tozşekerle çırpın. Ardından sıvıyağı ekleyerek çırpın. Daha sonra kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Vanilya, un ve tarçını da ayrı ayrı ekleyin. Her eklemeden sonra çırpın. 340x40 veya 35x35 cm'lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Elmaların suyunu süzerek kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin. Çıkardığınızda dilimleyin. Krema ile süsleyerek servis yapın.
Cennetten çıkma meyve
YEŞİL ÇAYLI ELMA(2 Kişilik)
3 çay kaşığı yeşil çay, bir buçuk su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker, 2 adet elma, 4-5 adet karanfil, süslemek için: muhallebi, vişne
Yeşil çayı su ile demleyin. Daha sonra tencereye çayın suyunu ve tanelerini aktarın. Tozşekeri ilave edin. Tozşeker eridiğinde kabuklarını temizlediğiniz elmaları tencereye yerleştirin. Karanfilleri de suya atarak pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek elmalar piştiğinde ocağın altını kapatın. Elmaları sudan alarak soğuk veya ılık olarak muhallebi ve vişne ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler