Cennetten çıkma meyve

Adem'le Havva'dan Pamuk Prenses'e, cazibesine karşı konulamayan yasaklı meyveyle hazırlanan lezzetli tatlılar...

EKŞİ ELMALI İRMİK TATLISI(6-8 Kişilik)

Altı buçuk çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı su, 1 su bardağı elma suyu, 1 paket hazır irmik helvası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 3 adet ekşi elma, 1 tatlı kaşığı tarçın

Derin bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın.Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek hızlı hızlı 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra küçük kaselere alarak servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine çikolata sosu gezdirerek ve elma kurusu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...