Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Lezzet keşifleri için hep uzaklara gidecek değiliz ya; bu defa rotamız Boğaz’ın en keyifli noktalarından biri olan Çengelköy’dü. Ekipçe hem Çengelköy sokaklarını turladık, hem de damakta iz bırakan tatlarını sizin için test ettik…
Çengelköyhttp://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/cengelkoy-lezzetlerinin-pesine-dustuk/11_d.jpg lezzetlerinin peşine düştük
Ev yemeğini özleyenlereSadece birkaç aylık yeni bir mekan olmasına rağmen çok sayıda müdavim edinen Aşhane, Servet Hanım’ın ellerinden çıkan ev yemekleri ve mezeleriyle adından söz ettirirken, Karadeniz’e özel tatları da misafirlerinin beğenisine sunuyor…
TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Ev yemekleri ve mezeleriyle çoktan müdavim edinmiş mekanın işletmecileri Servet ve Mehmet Sarı, Ordulu, sıcacık bir çift. Aşhane’de ev yemeklerinin yanı sıra “Karalahana dolması”, “Mıhlama” “sütlaç” gibi sevilen Karadeniz lezzetlerini de yapıyorlar. Kurufasulye, pilav ve kavurmadan oluşan mönüyü biz büyük bir iştahla yiyoruz. TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Yemeğin yapıldığı İspir fasulyesinin özelliği küçük olması, lezzetinin çokluğu ve kabuklarının pişerken ayrılmaması. 08.30- 23.30 saatleri arasında açık olan mekanda kurufasulye, pilav, kavurma ve çorba her gün çıkarken, günlük olarak değişen 3-4 çeşit ev yemeği de sunuluyor. Kurufasulye 8 TL, kavurma 14 TL, pilav ve çorba ise 4 TL. TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Her ne kadar çok doymuş olsak da, Çengelköy’deki Meşhur Köfteci Recep Usta’ya uğramadan olmaz diyoruz. 64 yıldır Çengelköy’de hizmet veren köftecinin hikayesi önce Rumelili Recep Usta ile başlıyor. Mesleğe seyyar köfteci olarak başlayan Recep Usta’nın köfteleri çok sevilince kendine küçük bir dükkan açıp, müşterilerini burada ağırlamaya devam edip, ilerleyen yıllarda da mekanı şimdiki yerine taşıyor. TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Bayrağı ondan devralan Yavuz Güldiken de babasının namını yaşatırken, şimdi ise oğlu Fatih üçüncü kuşak olarak dükkanda görevinin başında. Köfte hakkında bilgi aldığımız Yavuz Usta, köftesinin lezzeti kadar hoşsohbeti ile de kalbimizi çalıyor. Köftelerinin en önemli özelliğini şöyle anlatabiliriz: Çok sevdiğiniz klasik anne köftelerini düşünün, hani içinde kıymanın yanı sıra ekmek ve soğanın da olduğu, küçük, yassı köfteler… İşte bu leziz köfteler burada kömür ateşinde pişiyor ve ortaya tam bir ziyafet çıkıyor. TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Ünlü köftecinin 11.00-20.00 saatleri arasında çalıştığını da ekleyelim... Çengelköy’de farklı bütçelere ve damak tatlarına hitap eden başka pekçok mekan daha var. Fakat elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil. O yüzden kısa bir not da onlar hakkında düşelim: TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Çengelköy merkezde yer alan, kurufasulyesi ve kavurması ile ünlü Aşhana, deniz ürünlerinin yanı sıra manzarasıyla da adından söz ettiren Del Mare, Villa Bosphorus, Sütiş Abdullah Ağa Yalısı, İstanbul’u en özel şekilde solumanızı sağlayan Sumahan Otel, kebapları çok sevilen tarihi Kuğu Kebap… Uzun lafın kısası Çengelköy’de yaşanacak harika anlar, tadılacak pekçok lezzet var. Siz en iyisi kendinize bir gün ayırın ve Çengelköy’ü doyasıya yaşamak için tarihi semte bir an önce uğrayın… TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Odun ateşinde pişen ekmekler“Tarihi Karafırın Çengelköy Has Ekmek”, Çengelköy’ün simgelerinden birisi. Özellikle küçük simitleriyle ünlü olan, pidesine doyum olmayan fırında bir de ihtiyaç sahipleri için “askıda ekmek” uygulaması var. Yani siz kendinize ekmek alırken bir de ihtiyacı olanlar için ekmek parası ödüyorsunuz. Sizin ücretini ödediğiniz ekmek, fırının vitrinindeki tahtaya işleniyor; durumu iyi olmayanlar da gelip fırından ücretsiz olarak ekmeğini alıp gidebiliyor. Bu anlamlı uygulamanın tüm İstanbul’a yayılması dileğiyle…
TARİF DETAY