Çaya buyrun
PASKALYA ÇÖREĞİ(6 Adet)
1 su bardağı soğuğa yakın ılık süt, 1 paket (42 gramlık) yafl maya, 1 su bardağı sıvıyağ, 125 gram oda sıcaklığında margarin, 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 2 adet yumurtanın akı, 4-5 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
Ilık sütü derin bir kaba alın ve yaş mayayı ilave edip, kabarana kadar bekleyin. Kabarınca içine sıvıyağ, margarin, tereyağı, yumurta akı, tozşeker, sirke ve tuz ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve avuçlarınızın arası nda yuvarlayıp, uzun kalın çubuklar yapın. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve saç örgüsü şeklinde örün. Uçları nı birleştirip, paskalya çöreği şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerlefltirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler