Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Ananaslı Top Kek Tarifi.
İki buçuk su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
Karamelize ananas için:
3 dilim konserve ananas
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı şekersiz krema
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzerine:
Pudraşekeri.
Un, tuz, kabartma tozu ve pudraşekerini bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamurdan 6 adet daire kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurları tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Karamel yapmak için tozşekeri tavada eritip ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Tavayı tekrar ocağa oturtun. Karıştırmadan, şekerin çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve ananasları tavaya alın. Karıştırıp ocaktan alın. Krem şantiyi sütle mikserleyin. 3 adet bisküvinin üzerine karamelize olmuş 1 dilim ananas yerleştirin. Ananasın üzerine krem şanti sıkın. Kalan bisküvilerle krem şantilerin üzerini kapatın. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
İki Renkli Kek Tarifi.
5 adet yumurta
2 su bardağı pudraşekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyağı
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
İki buçuk çorba kaşığı kakao
Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Krem şanti.
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, pudraşekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklaşık yarım saat çırpın. Azar azar soğuk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayrı bir kapta, yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Sonra diğer hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Fırından aldıktan sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri