Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Ananaslı Top Kek Tarifi.
İki buçuk su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
Karamelize ananas için:
3 dilim konserve ananas
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı şekersiz krema
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzerine:
Pudraşekeri.
Un, tuz, kabartma tozu ve pudraşekerini bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamurdan 6 adet daire kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurları tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Karamel yapmak için tozşekeri tavada eritip ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Tavayı tekrar ocağa oturtun. Karıştırmadan, şekerin çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve ananasları tavaya alın. Karıştırıp ocaktan alın. Krem şantiyi sütle mikserleyin. 3 adet bisküvinin üzerine karamelize olmuş 1 dilim ananas yerleştirin. Ananasın üzerine krem şanti sıkın. Kalan bisküvilerle krem şantilerin üzerini kapatın. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Çikolata Soslu Top Kek Tarifi.
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema.
Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Hamuru, yağlanmış ve un serpilmiş küçük tart kalıplarına pay ederek dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Bu arada sosu için, bir kabın içinde kremayı bir taşım kaynatın. İçine bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sos sıcakken, fırından çıkarttığınız keklerin üzerine döküp servis yapın.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Çilekli Beyaz Çikolatalı Kek Tarifi.
160 gram beyaz çikolata
250 gram margarin
Yarım su bardağı esmerşeker
1/3 su bardağı su
3 adet yumurta
İki buçuk su bardağından iki parmak fazla un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için: 100 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı şekersiz krema
Süslemek için: 2 çorba kaşığı krema
9-10 adet çilek.
Çikolata, su, esmerşeker ve margarini benmari usulü eritin. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpıp benmarideki karışıma ekleyin. Ocaktan alıp, üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökün. Kalıbı önceden ısıtılmış 150 derece fırına yerleştirin. 25 dakika sonra sıcaklığı 160 dereceye çıkartın. Bu arada üzeri için, margarini eritip krema ve tozşekeri ekleyin. İyice karıştırın. Üzeri hafifçe pembeleşen ve kabaran keki fırından çıkarın. Karışım ile kekin üzerini kaplayın. Çilek dilimleri ve krema ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın..
Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Limon Soslu Kek Tarifi.
Kek harcı için:
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tepeleme pudraşekeri .
Tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın. Çırpmaya son verip, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Sosu için, limon suyunu ve pudraşekerini karıştırın. Keki fırından çıkarıp, üzerine sosu gezdirin ve servis yapın..
Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
İki Renkli Kek Tarifi.
5 adet yumurta
2 su bardağı pudraşekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyağı
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
İki buçuk çorba kaşığı kakao
Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Krem şanti.
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, pudraşekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklaşık yarım saat çırpın. Azar azar soğuk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayrı bir kapta, yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Sonra diğer hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Fırından aldıktan sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri