Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek

Ananaslı Top Kek Tarifi.

 

İki buçuk su bardağı un 
Yarım çay kaşığı tuz 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
2 çorba kaşığı pudraşekeri 
50 gram tereyağı 
Yarım su bardağı süt 
Karamelize ananas için: 
3 dilim konserve ananas 
1 su bardağı tozşeker 
1 su bardağı soğuk su 
3 çorba kaşığı şekersiz krema 
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt 
1 paket vanilya 
Üzerine: 
Pudraşekeri.

 

Un, tuz, kabartma tozu ve pudraşekerini bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamurdan 6 adet daire kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurları tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Karamel yapmak için tozşekeri tavada eritip ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Tavayı tekrar ocağa oturtun. Karıştırmadan, şekerin çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve ananasları tavaya alın. Karıştırıp ocaktan alın. Krem şantiyi sütle mikserleyin. 3 adet bisküvinin üzerine karamelize olmuş 1 dilim ananas yerleştirin. Ananasın üzerine krem şanti sıkın. Kalan bisküvilerle krem şantilerin üzerini kapatın. Pudraşekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...