Çay saati...

ISPANAKLI AÇMA BÖREK(10 Kişilik)

Malzemeler:

Hamur için:

1 adet yumurta

Bir buçuk su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

125 gram margarin

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yufkaların aralarına sürmek için:

100 gram tereyağı

İçi için:

Yarım kg ıspanak yaprağı

1 adet orta boy soğan

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Hamur için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvıyağ eritilmiş margarin ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 adet eşit bezeye ayırın. Yufkaların her birini önce neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 6 adedinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. İçi için kıyılmış soğanı sıvıyağ ile tencereye alın. İçine iri kıyılmış ıspanak yaprağı, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, kavurun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın ve diğer 6 adet yufkayı da üzerine yerleştirin. En üste yufkaların arasına sürdüğünüz tereyağının kalanını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...