Çay saati

Çay saatlerinin vazgeçilmezi sıcacık börek, poğaça, kurabiye ve keklerden oluşan birbirinden leziz tarifler...

PİZZA(8-10 Kişilik)

Hamuru için: 1 paket instant maya, 2 su bardağı ılık süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un, domates sos için: 3 çorba kaşığı domates salçası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay bardağı su, tuz, karabiber, üzerine: 200 gram kaşar peyniri, 50 gram sucuk, 1 dal fesleğen

Öncelikle hamur için toz mayayı sütün içinde karıştırarak erimesini sağlayın. Yoğurma kabına alıp, üzerine zeytinyağı, tozşeker ve tuzu ekleyin. Ele yapışacak yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun.Mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ve 1 saat dinlendirin. Üzerine biraz un serperek tekrar yoğurun ve hamuru ikiye ayırın. İstediğiniz büyüklükte açın ve unlanmış fırın tepsisine elinizle yayın. Domates sos için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. Birkaç kez çevirdikten sonra tozşeker, su, tuz ve karabiberi ilave edin. 1-2 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Sosun yarısını hamurun üzerine dökün. Kaşar peynirini rendeleyip, sucuğu halka şeklinde doğrayın. Peynirin ve sucuğun yarısını sosun üzerine yayın. Fesleğeni kıyıp, yarısını serpin. Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Pizzaları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...