Bulgur deyip geçmeyin
BULGUR KÖFTELİ PAZI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 demet pazı
2 diş sarmısak
500 gram süzme yoğurt
100 gram köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pazıyı kıyıp, az suda haşlayın. Elinizde fazla suyunu sıkın. Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırın. Ayrı bir yerde bulgur, kıyma, salça, tuz, karabiber ve azar azar su ekleyip, bulgur yumuşayana kadar yoğurun. Un ve yumurta ekleyip, yeniden yoğurun. Küçük top köfteler yapıp, suda haşlayın. Haşlanan köftelerin suyunu süzdürüp, toz kırmızıbiber katılmış zeytinyağında kızartın. Yoğurtlu pazıyı servis tabağına alın. Üzerine bulgur köftelerini yerleştirip servis yapın.
Bulgur deyip geçmeyin
BULGURLU CEVİZLİ BÖREK(8 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
Yeteri kadar sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı:
Bulguru bir kaba alıp üzerine bulgurla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve kıyma ekleyip kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp kenara alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri