Bu mevsimde hamsi yenir

Hamsinin bol bulunduğu bu aylarda sofralarımız şenlenecek...

HAMSİLİ PİLAV(8 Kişilik)

1 kg hamsi, 4 adet büyük boy soğan, yarım çay bardağı zeytinyağ, yarım çay bardağı dolmalık fıstık, yarım çay bardağı kuş üzümü, 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, yarım demet dereotu, tuz, yenibahar, nane

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun. Üzerine dolmalık üzüm, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ilave edip pilavı pişirin. Piştikten sonra, bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...