Bol vitaminli sindirimi kolay sebze
Ispanakgiller familyasından olan ve 'yabani ıspanak' olarak da adlandırılan pazı ile nefis tarifler...
Ispanakgiller familyasından olan ve 'yabani ıspanak' olarak da adlandırılan pazı ile nefis tarifler...
PAZI ÇORBASI(10 Kişilik)
12 su bardağı su, bir demet ince doğranmış pazı, 1 kase yoğurt, 3 çorba kaşığı un, yarım su bardağı pilavlık bulgur, tuz, üzerine: 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı nane
Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya doğranmış pazı yapraklarını ve bulguru atın. Diğer yanda yoğurt ile unu biraz soğuk su ilavesi ile birbirine yedirin. Bulgurlar yumuşayınca yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Bir tavada sıvıyağ ile soğanı pembeleştirin. Naneyi katın. Bu karışımı pişen çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Bol vitaminli sindirimi kolay sebze
PEYNİRLİ PAZILI BÖREK(3 Kişilik)
Yarım demet pazı yaprağı, 1 adet soğan, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım demet maydanoz, 1 adet yufka, 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu
Soğanı kıyıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip, muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörekotunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAY