Bol vitaminli sindirimi kolay sebze
Ispanakgiller familyasından olan ve 'yabani ıspanak' olarak da adlandırılan pazı ile nefis tarifler...
PAZI ÇORBASI(10 Kişilik)
12 su bardağı su, bir demet ince doğranmış pazı, 1 kase yoğurt, 3 çorba kaşığı un, yarım su bardağı pilavlık bulgur, tuz, üzerine: 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı nane
Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya doğranmış pazı yapraklarını ve bulguru atın. Diğer yanda yoğurt ile unu biraz soğuk su ilavesi ile birbirine yedirin. Bulgurlar yumuşayınca yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Bir tavada sıvıyağ ile soğanı pembeleştirin. Naneyi katın. Bu karışımı pişen çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Bol vitaminli sindirimi kolay sebze
PAZILI PİDE(10 Kişilik)
4 adet ekmek hamuru, 125 gram margarin, İçi için: 1 demet pazı, yarım demet taze nane, yarım demet maydanoz, 1 adet soğan, 3 adet yumurta, 250 gram rendelenmiş beyaz peynir, tuz, karabiber, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Öncelikle ekmek hamurunu margarin ile yoğurup üstü örtülü olarak buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer tarafta ayıklanmış ve yıkanmış pazı yapraklarını incecik kıyın. Acısının çıkması için tuzla ovun. İçine ince kıyılmış nane, maydanoz, soğan, yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru buzdolabından çıkarıp portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına pazılı harcı paylaştırın. Hamurların iki uçlarından tutup büzerek pide şekli verin. Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Bol vitaminli sindirimi kolay sebze
PEYNİRLİ PAZILI BÖREK(3 Kişilik)
Yarım demet pazı yaprağı, 1 adet soğan, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım demet maydanoz, 1 adet yufka, 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu
Soğanı kıyıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip, muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörekotunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu