Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
1. İnanılan: Tavuk derisi zararlıdır
Sanıyoruz, yağlı ve lezzetli olduğu için insanlar tavuk derisinin zararlı olduğunu düşündüler. Buna karşın, bilim ise tavuk derisinin %55 kalp-dostu doymamış yağ olduğunu söylüyor.
Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
3. İnanılan: Bir besini, metabolizmanız istediği için canınız çeker.Normalde canımız bir şey çektiğinde, vücudumuzun o besine ihtiyacı olduğunu düşünürüz. Halbuki, canımızın istediği şeyler, duygusal hallerimizle ilişkilendiriliyor.
Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
6. İnanılan: Tartılar, yağ kaybını ölçmenin iyi bir yoludur.Çoğu insan kilo vermek için diyete ve egzersiz yapmaya başladığında, tartılara çıkıp kilo verip vermediğini görmek ister.. Bazen de, bu diyet ve egzersize rağmen, kilosunun arttığını görünce hayal kırıklığına uğrar. Halbuki, aldığı kilonun sebebi, sağlıklı olarak gelişen kaslarıdır. Dolayısıyla tartılara pek itibar etmemek lazım.
Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
11. İnanılan: Çin tuzu olarak da bilinen monosodyum glutamat çok kötüdür.Genellikle sağlıklı olarak nitelendirdiğimiz besinlerde bulunmasa da, Çin tuzu içeren besinlerin, tüketen herkese felaket baş ağrıları vermesinin asıl nedeni, kişilerin besin içeriğinde bulunan diğer maddelere verdiği tepkidir. Sadece Çin tuzundan kaynaklanmıyor yani.
Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
12. İnanılan: 500 gram kilo vermek için, 3.500 kalori yakmanız gerek.Teknik olarak yanlış olmasa da, doğru hesaplamayı yapabilmek için bir sürü değişken bulunuyor. Özellikle verilmesi planlanan 500 gramın ne kadarının gerçek yağ olduğunun hesaplanmasının zor olması gibi..
Birçok İnsanın Beslenme Hakkında Yanlış Bildiği 14 Şaşırtıcı Gerçek
14. İnanılan: Yüksek fruktozlu mısır şurubu en zararlı şeylerden birisidir.Yakın zamanlarda, şekerin, yüksek fruktozlu mısır şurubundan daha yararlı olduğuna dair tartışmalar yapıldı. Fakat, her ikisi de glikoz ve fruktoz içerdiği için, çok miktarda tüketildiklerinde ikisi de sağlıksızdır. Kısacası, zarar dereceleri hemen hemen aynıdır.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri