Birbirinden nefis poğaça tarifleri

Kayısılı Poğaça Tarifi (30 Adet)

Malzemeler


125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket (10 gramlık) i
nstant maya
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un

İç malzeme için:
500 gram kayısı
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz

Üzerine:
Pudraşekeri

Kayısılı Poğaça Yapılışı


ÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Pudraşekerini de ilave edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.

Kayısılı Poğaça Tarifi (30 Adet)
Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket (10 gramlık) i
nstant maya
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç malzeme için:
500 gram kayısı
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzerine:
Pudraşekeri
Kayısılı Poğaça Yapılışı

ÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Pudraşekerini de ilave edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.